Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Grbas i Marin najvjerojatnije odlaze

Autor: Viktor Bogut

05.08.2009. 22:00
Grbas i Marin najvjerojatnije odlaze

Foto: Sebastian GOVORČIN



Naša je prednost što imamo domaću bazu. Cure su mlade i ta želja bi nas mogla izvući. Trenirat ćemo sto posto i pokušati učiniti čudo – kazala je Mazija
Trenerica košarkašica Zadra Marija Mazija i dalje ne zna s kakvom će ekipom krenuti na pripreme, a kamoli u novu sezonu. Iako je do početka priprema ostalo još “solidnih” desetak dana, teško je vjerovati da bi Mazija mogla imati sve cure od lani “na broju”.
– Krenut ćemo s pripremama nakon Vele Gospe, a po svemu sudeći u A-1 ligi ćemo igrati s jako mladim igračicama – ističe Mazija. Takav rasplet se i očekivao. Za ŽKK Zadar se može reći da ima jednu od najboljih škola košarke u Hrvatskoj pa i oslanjanje na vlastiti pogon nije nerealno. No, kadetkinje i juniorke, bez iskusnijih igračica, ipak nisu dovoljan jamac da bi ekipa mogla ostati u ligi. Dugo vremena se ne nalazi rješenje oko ostanka/odlaska dvije najbolje i najiskusnije igračice, Ine Marin i Ive Grbas.
– Po svemu sudeći njih dvije bi mogle otići. Iako one imaju odgovor, mi nismo financijski jaki da ih zadržimo. S Inom Marin još ne znamo što će biti. S druge strane Iva Grbas pregovara s Dubrovnikom i želi tamo otići. Mi smo ju spremni pustiti uz minimalnu odšteti, ali iz Dubrovnika se još nisu javili, a ipak bi bilo korektno da se jave.
U slučaju odlaska Marin i Grbas ostajete bez dvije najbolje igračice. O dolascima se ne govori. Ostanak u ligi prilično je upitan.
– Bit će jako teško s tako mladom ekipom ostati u A-1 ligi. No, recesija je svugdje. Mi smo doduše pregovarali oko povratka Božene Radoš koja bi nam, u slučaju odlaska Ive Grbas, dobro došla u reketu. No, ne možemo joj ponuditi puno i sada treba čekati njen odgovor.
Teško je očekivati de će i drugi klubovi u sezonu ući s velikim proračunima?
– Sigurno. Imamo najave da bi i ostali mogli biti slabiji. Naša je prednost što imamo domaću bazu. Cure su mlade i ta želja bi nas mogla izvući. Trenirat ćemo sto posto i pokušat učiniti čudo – zaključila je Mazija.