Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pozdrav Suncu u kvaru do kraja sezone

05.08.2010. 22:00
Pozdrav Suncu u kvaru do kraja sezone


Dijelovi Pozdrava Suncu su u kvaru i neće biti popravljeni najmanje do kraja tekuće sezone. Objašnjenje smo potražili kod Ivane Dadić, stručne suradnice za informiranje i protokol Grada Zadra.
– Ne radi se o mehaničkim oštećenjima, dakle nisu popucale ploče kao u ranijim slučajevima, već je kvar unutra, na softveru. Dijelovi su to koje mi nemamo već ih moramo nabaviti od dobavljača, objašnjava Dadić kazujući kako nije sigurna je li dobavljač u Njemačkoj ili Austriji.
Dodala je kako dijelovi koji nedostaju spadaju u redoviti servis spomenika, da su dotrajali i da nisu fizički oštećeni kao ploče u ranijim slučajevima.
– Dijelovi koji svijetle s vremenom pregore a dobavljač je iz inozemstva i dostava će potrajati nekoliko mjeseci. Spomenik i dalje svijetli, samo ne istim intenzitetom kao prije, kaže Dadić.
Osim dijela samog „Sunca” slabije svijetli i nekoliko planeta. Nakon dobavljanja dijelova spomenik bi trebali popraviti djelatnici firme Infotel iz Zadra koja je zadužena za održavanje softvera.