Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zabava kakvu ne pamte ni najstariji Privlačani

05.08.2010. 22:00
Zabava kakvu ne pamte ni najstariji Privlačani


Više od 15 tisuća posjetitelja, među kojima se uz Privlačane okupilo mnoštvo Vršana, Virana, Ninjana, Zatonjana, Zadrana i ostalih ovdašnjih žitelja te velik broj domaćih i stranih turista, doslovce su ispunili privlačke ulice i trgove


“Svako mjesto svoju feštu ima”, kaže popularna pjesma. Ali, onakvu kakvu je u srijedu u večernjim i noćnim satima doživjela Privlaka, zasigurno malo tko može ponoviti.
Više od 15 tisuća posjetitelja, među kojima se uz Privlačane okupilo mnoštvo Vršana, Virana, Ninjana, Zatonjana, Zadrana i ostalih ovdašnjih žitelja te velik broj domaćih i stranih turista, doslovce su ispunili privlačke ulice i trgove. Feštu čija su se događanja uglavnom odvijala na dužobalnom prostoru na Loznici više nego uspješno je uz pomoć općine Privlaka i općinskog Komunalnog poduzeća “Artić” te uz potporu desetak vjernih sponzora, organizirala i u djelo sprovela općinska Turistička zajednica s direktoricom Ivom Zorić.
Vrvjelo kao u košnici
Već u predvečerje u Privlaku su se sa svih strana započele slijevati rijeke posjetitelja i automobila. Ni najstariji Privlačani ne pamte kada se u njihovom mjestu okupilo toliko domaćeg i “fureštog” svijeta željnog zabave i provoda. Bogat zabavni i nagradni program na glavnoj pozornici otvorile su svojim nastupima domaće snage – članice ženske klape “Libar” te članovi KUD-a “Privlaka”.
U isto vrijeme na obali je vrvjelo kao u košnici. Uz miris mora jelo se i pilo kao uvijek na fešti. Pozornost okupljenih plijenio je golemi lonac u kojem su, pored ostalih, ugostiteljske perjanice Davor Predovan i Klaudija Predovan sa svojim radnim kolegama iz dvaju privlačkih restorana “Sabunjar” i “Amico” gladnom i žednom puku pripravili i udijelili oko 150 kilograma daganja na buzaru te oko 50 kilograma prvoklasne tunjevine s roštilja. I ostali štandovi radili su punom parom tako da su svi sudionici fešte došli na svoje.
Živo je bilo i na pozornici i uokolo nje gdje su u glazbenom dijelu najprije publiku zabavljali članovi grupe “Joy” uz nastup njih “Hrvatska traži zvijezdu”. S posebnom se pozornošću među sudionicima fešte čekao dolazak na pozornicu poznatog pjevača Jole.
Nagrade i priznanja
 Kada se popularni Jole popeo na binu i počeo uz pratnju Bolero benda izvoditi svoje poznate i rado slušane skladbe, nastao je pravi urnebes koji je potrajao sve do sitnih noćnih sati.
Feštu su pratile brojne nagradne igre te uručivanje nagrada i priznanja. Direktorica TZ-a Iva Zorić uručila je nagradu supružnicima Vlasti i Zdenku Kurta za najljepše uređeni vrt i okućnicu njihove obiteljske kuće u Sebačevu. Za najvjernije goste, koji već 30 i više godina ljetuju u Privlaci, proglašeni su austrijski bračni par Eva i Anton Lecher te Javorka Zaplatić iz Zagreba koja je prvi put sa svojim roditeljima stigla u Privlaku prije 37 godina i ostala joj, sada i uz članove svoje obitelji, i nadalje vjerna. Njima je predsjednik TZ-a i ujedno općinski načelnik Ive Surić uručio slike s motivima privlačkog svetišta sv. Vida te zahvalnice i bukete cvijeća.
Ovogodišnje privlačko feštanje, koje je od početka do kraja više nego dobro vodila mlada i nadarena animatorica Doris Pinčić iz Zadra, okončano je glazbenim vibracijama Jole te impozantnim vatrometom, čijim je raskošnim svijetlom i pucnjavom u trajanju od desetak minuta, na opće divljenje i zadovoljstvo svih nazočnih, još više zablistalo zvijezdama obasjano privlačko ljetno nebo.