Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zadarska županija obilježila obljetnicu “Oluje”

05.08.2011. 22:00
Zadarska županija obilježila obljetnicu “Oluje”


RAŽANAC
Izaslanstvo Općine Ražanac u kojem su bili predsjednik Općinskog vijeća Predrag Dušević, dopredsjednik Milan Borzin, vijećnik Ivica Jordan te pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Damir Jordan, položilo je vijence i zapalilo svijeće za sve poginule za hrvatsku slobodu i samostalnost ispred spomen obilježja Galebovi u centru Ražanca. Isto izaslanstvo potom je posjetilo mjesto Radovin, gdje je ispred spomenika palim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata također položilo vijence i cvijeće te zapalilo svijeće.
PRIVLAKA
U Privlaci su općinski načelnik Ive Surić, donačelnik Kažo Kolanović, predsjednik OV Ante Mustać i vijećnik Dragan Glavan položili vijence i zapalili svijeće ispred centralnog križa na mjesnom groblju te ispred spomen ploče postavljene u znak sjećanja na sve Privlačane koji su kroz dugogodišnju povijest utkali svoje živote za slobodu i nezavisnost Hrvatske. Na ista mjesta vijence i svijeće položilo je izaslanstvo privlačkog HDZ-a predvođeno Borisom Glavanom.
VIR
Na mjesnom groblju ispred centralnog križa općinsko izaslanstvo u sastavu: načelnik Kristijan Kapović, predsjednik Općinskog vijeća Mate Radović, dopredsjednici OV-a Miroslav Glavan i Veseljko Orlić, položilo je vijence i cvijeće te zapalilo svijeće.
NIN
U svim ovdašnjim župnim crkvama služene su svete mise zahvalnice za sve poginule hrvatske branitelje. Posebno je svečano bilo u starohrvatskom gradu Ninu čiji su vjernici i hodočasnici tradicionalno hodočastili Gospi od Zečeva na istoimeni otok u ninskom moru te u mjestu Krnezi u općini Ražanac, gdje se ujedno slavio zavjetni blagdan Gospe od Sniga. U poslijepodnevnim i večernjim satima blagdansko raspoloženje je nastavljeno sportskim i kulturnim događanjima.