Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Biciklijada Posedarje – Novigrad proslavila dvanaesti rođendan

Autor: Katina Vrsaljko

05.08.2012. 22:00
Biciklijada Posedarje – Novigrad proslavila dvanaesti rođendan


Prvi je na cilj stigao 43-godišnji Branko Lučić iz Velike Gorice


U okviru obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti jučer je u Novigradu održana Tradicionalna biciklijada Posedarje – Novigrad. Biciklijadu već dvanaestu godinu zaredom organiziraju općine Novigrad i Posedarje, a start je jedne godine u Novigradu, jedne u Posedarju.
U jutarnjim satima je organiziran prijevoz bicikala iz Novigrada i Pridrage na start na Obali A. D. Klanca u Posedarje, a oni s malo više kondicije i volje su biciklirali i do starta, što iz Zadra, Novigrada, Pridrage, Paljuva ili Podgradine…
Šezdesetak biciklista vozilo je obalom Novigradskog mora do cilja u Novigradu kraj caffe bara Noškić gdje su se okrijepili, zbrajali dojmove i dobili nagrade. Vrijedne bicikliste i publiku koja ih je bodrila pozdravili su načelnici – novigradski Joso Klapan i posedarski Ivica Juričević, istaknuvši da je ovako veliki dan oslobođenja cijelog tog područja najbolje proslaviti u sportskom duhu koji krasi obje općine.
Brojne nagrade je dodijelio ocjenjivački žiri koji su činili košarkaški treneri Tonči Anzulović i Dražen Anzulović, zatim Snježo Sinovčić i načelnici Klapan i Juričević.
Prvi je na cilj stigao 43-godišnji Branko Lučić iz Velike Gorice.
– Već pet godina ljetujem u Novigradu i uvijek sam gledao ovu biciklijadu, no nisam sa sobom imao bicikl da bih sudjelovao. Ove godine sam se bolje organizirao, ponio bicikl i na kraju došao prvi. Nisam očekivao takav plasman i zaista mi je drago što sam sudjelovao na ovaj veliki dan, rekao je Lučić nakon što je osvojio zlatnu medalju.
Najstariji sudionik biciklijade je Mišo Volarević, 1948. godište, a da ne bi utrka bila prelagana, vozio je iz Zadra do starta u Posedarju pa do cilja u Novigradu. I stigao sedmi.
– Pedagog sam u Osnovnoj školi Braće Ribar u Posedarju. Animirao sam i učenike da se uključe u biciklijadu. Redovito bicikliram i već desetak godina sudjelujem na maratonima. Da bih održao formu, obvezno dva puta tjedno idem na posao i natrag iz Zadra u Posedarje biciklom, rekao je Volarević.
Mihail Mihajlov je, također veliki pobornik bicikla i svaki drugi dan vozi iz Posedarja do Obrovca ili Vinjerca ili Novigrada… Inače je umirovljeni profesor crtanja i slikanja i lubitelj šaha.
– Cijeli sam život išao biciklom na posao. Ne treba robovati automobilima. Kretanje je život, rekao je Mihajlov koji je u Posedarje doselio, nakon umirovljena, iz Čakovca.
Na Tradicionalnoj biciklijadi Posedarje-Novigrad posebne su zasluge pokupile žene. Sudjelovale su njih dvije – Katica Baraba iz Novigrada je na svakoj biciklijadi i jučer je vozila Novigrad – Posedarje – Novigrad te osvojila prvo mjesto. Druga je bila desetogodišnja Lucija Nekić iz Podgradine koja je uz srebrnu medalju osvojila nagradu kao najmlađa sudionica biciklijade.


Prvi na cilj stigao Branko Lučić iz Velike Gorice




U muškoj konkurenciji prvi je na cilj stigao Branko Lučić, drugi Marin Čulina i treći Franko Nekić, a medalje im je uručio načelnik Posedarja Ivica Juričević. Košarkaški trener, Dražen Anzulović, uručio je medalje najboljima u ženskoj konkurenciji – prvoj Katici Barabi i drugoj Luciji Nekić. Nagrade su dobili i najmlađi sudionici – Jerko Brala i Lucija Nekić, najstariji – Mišo Volarić i Katica Baraba te najsimpatičniji – Ivan Baraba i Krešimir Žuža. Posebne nagrade žirija osvojili su: Josip Žunić, Filip Mrkela, Nikša Brala, Dario Baraba, a glavne nagrade, bicikle, dobili su Mihovil Čulina i Ivan Klapan.