Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Gorica preko Ploče do titule

Autor: Branko Božić

05.08.2012. 22:00
Gorica preko Ploče do titule


Pobjedom momčadi Gorice u subotu navečer završen je malonogometni turnir Kup Poljica Briga 2012. Nastupilo je 16 momčadi, a ove godine se prvi put igralo po skupinama. Gorica je u uzbudljivoj završnici pred prepunim tribinama u izvrsnoj igri pobijedila sastav Ploče iz Zadra rezultatom 4:2. Ploča je držala “nulu” do 14. minute kada je Jure Čirjak postigao svoj prvi od ukupno tri gola. No, Ploča se nije dala te je nakon tri minute izjednačila je preko Jure Šarića. U 22. minuti Gorica dolazi u vodstvo preko Mate Ikića iz slobodnog udarca. Napadač Ploče Kristijan Stipčević pogotkom u 27. minuti izjednačava na 2:2. Ipak, kako se utakmica bližila kraju Gorica je sve jače pritiskala te je s dva gola Jure Čirjaka u 32. i 39. osigurala pobjedu.
U utakmici za treće mjesto između Visočana i CB Korner Robi sa zadarskog Bilog briga nakon neriješenog (1:1) rezultata u osnovnom dijelu utakmice pobjednika su odlučivali šesterci nakon kojih su Visočane pobijedile 3:1.
Prvoplasiranoj Gorici uz pehar pripala je nagrada od 5.000 kuna. Ploča je uz pehar dobila 2.000 kuna, a Visočane pehar i 1.000 kuna. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Jure Čirjak (Gorica), najbolji vratar je Roko Batur (Gorica), a prvi strijelac sa sedam postignutih pogodaka je Marko Pilipović (Ploča). Ivan Knežević i Marin Vidaić nagrađeni su za uspješno vođenje turnira, dok su posebice pohvaljeni suci Josip Jole Magaš i Marin Marinović.
Na turniru je nastupilo i osam momčadi dječaka do 14 godina. U finalu su dječaci Ražanca slavili nad svojim vršnjacima iz Bokanjca rezultatom 3:0, dok su u igri za treće mjesto Vršani nadvisili Crne Bobice iz Medviđe rezultatom 4:1.
U ime službeno odsutnog Emila Ćurka, ninskog gradonačelnika, Davor Ćurjurić, predsjednik ninskog Gradskog vijeća, uz pomoć predstavnika organizatora turnira Ivana Kneževića i Ivana Ćurjurića uručio je pehare i novčane nagrade najuspješnijima.
Finale seniori
GORICA4
PLOČA2
Malonogometno igralište sportskog centra. Gledatelja 400. Suci: Josip Jole Magaš i Marin Marinović.
GORICA: R. Batur, J. Batur, J. Ikić, Čirjak (3), Mikulić, M. Ikić (1). Voditelj: Mate Ikić.
PLOČA: Gravić, Pilipović, Josip Šarić, Kapitanović, Stipčević (1), Jure Šarić (1), Perović, Marinović. Voditelj: Dinko Adžić.
Za treće mjesto
CB KORNER ROBI1 (1)
VISOČANE 3 (1)
CB KORNER ROBI: Orlović, Klanac (1), J. Jović, Jurjević, M. Jović, Pavičić. Voditelji: Davor Brajnović Gagi i Zvonko Lončar.
VISOČANE: A. Kevrić, M. Kevrić, J. Kevrić (1), Barić, S. Kevrić, Žigun, Verunica, K. Kevrić. Voditelj: Nediljko Bukvić.
Finale djece
RAŽANAC3
BOKANJAC0
RAŽANAC: J. Sanković, Zelić, R. Sanković (1), Teklić (1), Miočić (1), Žagar. Voditelj: Ivan Zelić.
BOKANJAC: Dražević, Šarić, Kanjer, Frleta, Sindić, Ukalović, Radan, Dražević. Voditelji: Ivan Matešić i Luka Mrkić.
Za treće mjesto
VRSI4
CRNE BOBICE MEDVIĐA1
VRSI: Pedić, Predovan (1), Kojić, Pilić (2), Rončević, Pilato (1), Nemarić, Buljat, Vukić, P. Maraš, J. Maraš. Voditelj: Ante Perinić Giovani.
CRNE BOBICE MEDVIĐA: Lepur, Erstić, A. Katuša, B. Katuša, Gimi (1), Vrsaljko. Voditelj: Luka Jurjević Adžić.