Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Mau Mau iz Poljane prvi

Autor: Velimir Brkić

05.08.2012. 22:00
Mau Mau iz Poljane prvi

Foto: Velimir BRKIĆ



U neizvjesnom finalnom dvoboju karijola na sportsko-zabavnom natjecanju u Poljani na otoku Ugljanu pod imenom “Karijoloda” ekipa Mau Mau (Tome i Mocira) pobijedila je ekipu Škur (Deo i Banjara) osvojivši veliki domaći sir.
Na Staron mulu u konkurenciji 12 karijola ekipa u polufinalu su bile karijole Dvi Milke (Adrijana i Ana) iz Špičkovine kraj Zaboka u Krapinsko-zagorskoj županiji, te ekipa Obične (Čo i Pila).
Žiri u sastavu Teo, Slavko, Erik, Nećo i Kiki imao je pune ruke posla. Ekipe su brojile po dva člana, vozača karijole i onog koji sjedeći u jurećoj karijoli pokušavao s tri lopte pogoditi visoko podignuti koš. U tome ih je sprečavalo šestero mladića s punim kantama mora koji su ih svom snagom polijevali i ometali.
Ljetna zabava je osmišljena za sve žitelje Poljane, Sutomišćice i otoka Ugljana i njihove goste kojima je ovo jedno od bisernog mjesta u zadarskom arhipelagu postalo sinonimom za dobru zabavu i more smijeha.
Uz puno zabave, smijeha, pozitivne energije, ića i pića udruga “Pojonsko srce” predvođene Šimom Ivanovom i Stipom Pavinom zvanim Ćo, još jednom je pokazala kako za zanimljive manifestacije i zabavu lokalnog stanovništva i njihovih gostiju nije bitno samo sunce i more već puno dobre volje, ideja i neiscrpne kreativne energije domaćina po kojima je posljednjih godina Poljana postala sinonim otoka Ugljana.