Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ovakav Hajduk smo morali pobijediti

Autor: Drago Bajković

05.08.2012. 22:00
Ovakav Hajduk smo morali pobijediti

Foto: Vedran SITNICA



Nama se dogode dvije kontre kao da smo u pionirima. I tu je bio kraj. Znate kome će Hajduk dati četiri komada ove sezone? Baš nikome. I zato sam jako ljut – kazao je Surać


Nije dobro. Baš nije dobro. Iako smo se nadali i vjerovali da Zadrani u svom dvorištu na Stanovima mogu “nauditi” mladom i neiskusnom Hajduku, to se nije dogodilo. Dapače, ispalo je da su hajduci odigrali puno smirenije i iskusnije od kolega na Zadrovoj strani. A ovaj Zadar je i po godinama i po stažu iskusniji od Hajduka, iako se to u nedjelju navečer nije dalo primijetiti.
Dvije epizode
Utakmicu bi mogli čak podijeliti u dvije “epizode”. Onu prvu u kojoj je Zadar dominirao, stvarao šanse i vodio zgoditkom Ivana Jolića. Ta je epizoda trajala otprilike pola sata, a nakon toga jedna potpuno drugačija slika. U 31. minuti Hajduk je zabio preko Vukušića, a da ni sam ne zna kako je do toga došlo. Čak tri igrača Zadra imala su priliku izbiti taj “balun”, čak to i nije bilo preteško, ali su se “smotali” i poklonili Anti priliku da zabije za izjednačenje. Nakon toga Zebićeva momčad kao da je prestala vjerovati da se ta utakmica može dobiti. U drugom poluvremenu odigrali su loše i dopustili “bilima” da ih pošteno iskontriraju. Djelovali su “modri” kao da dišu na škrge, a dobro je primijetio trener Dalibor Zebić rekavši da nisu znali bi li krenuli naprijed ili nazad. U svemu tome nestali su u raskoraku. U samom smiraju utakmice Zadrani su stvorili dvije “mrtve šanse”, ali Blažević i vratnica su se ispriječili. I bodovi su odlepršali put juga, iako nije to baš moralo biti tako.
Ljutiti kapetan
Ni nakon prospavane noći kapetan Jakov Surać, koji je bio uvjerljivo najbolji u zadarskim redovima, nije bio ništa manje ljut i razočaran.
– Naravno da sam razočaran, ma svi smo razočarani. Ovakav Hajduk, bez ikakve namjere da nekoga vrijeđam, morali smo pobijediti. Doživjeli smo uvjerljivi poraz, iako to po prigodama i igri u prvom poluvremenu nismo zaslužili. Međutim, u nastavku utakmice smo pali, primili dva jeftina zgoditka i raspali se. A to se ne smije dogoditi ozbiljnoj momčadi.
Kapetan je posebno naglasio jedan detalj, situaciju koja je odredila ishod ove utakmice.
– Prvi zgoditak smo poklonili Hajduku, do tada smo bili vrlo dobri, čak i goropadni i samo ih je Blažević držao iznad vode da ne prime i drugi zgoditak. Međutim, nakon toga počinjemo igrati neki drugi nogomet, onako kako se nismo dogovorili. U poluvremenu smo se u svlačionici dogovorili da podignemo nivo igre za 10-20 posto i da sigurno pobjeđujemo Hajduk. A nama se dogode dvije kontre kao da smo u pionirima. I tu je bio kraj. Znate kome će Hajduk dati četiri komada ove sezone? Baš nikome. I zato sam jako ljut.
Surać je preuzeo na sebe, tj. na veznu liniju, veći dio odgovornosti za ovaj poraz, iako on osobno po prikazanoj igri nije morao.
Podbačaj sredine
– Ovu utakmicu je izgubila vezna linija, jednostavno smo napravili loš posao. Gubili smo lopte i Hajduku davali priliku za brze kontre, a u isto vrijeme smo stajali daleko od obrane, razvučeno kao harmonika. Ni zadnja linija nije imala svoj dan, mogli su puno lakše očistiti neke, čak i ne preteške situacije. Sve u svemu katastrofa. Međutim, nema vremena za plakanje. Itekako ćemo analizirati sve propuste i izvući pouke iz njih.
Slijede dvije teške utakmice za Zadar, gostovanje u Koprivnici pa na Stanovima dočekujete Dinamo.
– Što je, tu je. Idemo u Koprivnicu pokušati napraviti nešto slično onome u Rijeci. Po mom mišljenju Slaven Belupo je još kvalitetniji od Rijeke, ali njih u četvrtak očekuje uzvrat protiv Atletic Bilbaa pa se nadam da će se u toj utakmici barem malo potrošiti. Dat ćemo sve od sebe da ne doživimo poraz u Koprivnici, a onda na Stanove stiže Dinamo, što je uvijek nogometna fešta. Idemo se vratiti u igru najprije protiv Belupa – kazao je na kraju razgovora Surać.