Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Poslije Iža vojni vodonosac plovi za Molat i Zapuntel

Autor: Siniša Klarica

05.08.2012. 22:00
Poslije Iža vojni vodonosac plovi za Molat i Zapuntel


Vojni vodonosac ovih dana rješava krizna mjesta Mali Iž i Porovac na otoku Ižu, nakon čega će se rješavati Molat i Zapuntel. Kako kaže Matek, čim se potroši voda na Silbi, Zrmanja će dovesti još jednu turu


Vojni vodonosac  PT 71 i dalje će biti na  raspolaganju zadarskim otocima. Dok se ne sklopi novi  aranžman između Miloša  Cimera, vlasnika vodonosca  Zrmanja, i Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova, vodonosac  Hrvatske ratne mornarice  pokušat će pokrpati rupe  nastale nedostatkom sredstava u državnoj blagajni.
Kao što je otprije poznato,  ministar obrane Ante Kotromanović uvažio je zamolbu zadarskog gradonačelnika Zvonimira  Vrančića za hitnom intervencijom.
Međutim, kaže direktor  zadarskog Vodovoda Tomislav Matek, kapacitet PT 71  svega je jednu trećinu nosivosti vodonosca Zrmanja  koji prevozi vodu na otoke.  Vojni vodonosac ovih dana  rješava krizna mjesta Mali  Iž i Porovac na otoku Ižu,  nakon čega će se rješavati  Molat i Zapuntel. Kako kaže  Matek, čim se potroši voda  na Silbi, Zrmanja će dovesti  još jednu turu.
– Dovoz vode vojnim vodonoscem se ne naplaćuje,  pa tako tu vodu otočani  plaćaju po srednjoj cijeni  vode u Zadarskoj županiji,  oko 14,60 kn. Pravo na takvu distribuciju imaju oni  kojima se subvencionira dovoz vode, rekao je Tomislav  Matek.
Matek dodaje kako će vojni vodonosac biti na raspolaganju sve dok to bude  potrebno tj. do dogovora  resornog ministarstva i Cimere o daljnjoj distribuciji  vode na zadarske otoke.