Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Putko najbrži, a Dalmatinski galeb najseksi tovar

Autor: Velimir Brkić

05.08.2013. 22:00
Putko najbrži, a Dalmatinski galeb najseksi tovar

Foto: Velimir BRKIĆ



Tovari se na velika vrata vraćaju u Sukošan. Za čak pet mladih tovara u vlastitoj ergeli posebnu nagradu je dobio Ante Pavić Arif. Nagrađen je i jedini jahač izvan Sukošana, furešt Krunoslav Tomljanović iz Slavonskog Broda


Treći put za redom Andrija Smolić Smoljo na leđima tovara Putka prvi je na veliku radost od oko sedam tisuća gledatelja iz cijele Europe prošao kroz cilj 44. trke tovarov Memorijal kenje Vijole, održane u nedjelju navečer u Sukošanu, na tovarećoj pisti od Sportskog centra do Ruševca.
Nakon što je vlasnik tovara Božo Dević pet puta zaredom osvojio šampionsku titulu, ovo je osma uzastopna Putkova pobjeda sukošanskog brenda.
U konkurenciji od 12 tovara, sukošanskih i onih u vlasništvu Knjinjanina Paška Perića Pajica, koji u ergeli ima 30-ak tovara, drugo mjesto su osvojili Dragan Krešan Crnko i njegov Dalmatinski galeb. Ovaj domaći sukošanski tovar za jedan jedini bod pobijedio tovara Putka te je osvojio i laskavu titulu najseksi tovara, veliki paket kondoma i sanduk energetskog pića.
Treće mjesto pripalo je Marku Peiću Pitu i tovaru Zavodniku. Za razbiti zlu volju i nasmijati domaći svit i furešte, nagrada za “najlijenijeg tovara bez konkurencije” ovjenčala je tovara Maratonca kojeg je jahao Zoran Rašo. U konkurenciji nešto manje lijenih tovara Don Juana, Casanove, Ševca i Cvitka zaradio je veliki paket tableta Praksiten.
Tovari se na velika vrata vraćaju u Sukošan. Za čak pet mladih tovara u vlastitoj ergeli posebnu nagradu je dobio Ante Pavić Arif. Nagrađen je i jedini jahač izvan Sukošana, furešt Krunoslav Tomljanović iz Slavonskog Broda.
U organizaciji Općine Sukošan i Turističke zajednice ova spektakularna turističko promidžbena manifestacija, koja se održava na spomen rano preminule kenje Vijole (maskote sukošanske družine Sinji galeb, koja je još 1969. godine pokrenula trke tovara) započela je defileom tovara.