Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zapivaj mi moje grlo jasno

Autor: Siniša Klarica

05.08.2013. 22:00
Zapivaj mi moje grlo jasno

Foto: Vedran SITNICA



Kroz KUD Škabrnja koji je i nositelj kulturnih događanja u mjestu, prošlo je oko 40 članova iz Škabrnje i Prkosa. Njeguju orzenje, ples kukulešće, biračko kolo i četverokorak


Dvanaestu godinu za redom u Škabrnji je preksinoć održana večer folklora pod nazivom „Zapivaj mi moje grlo jasno”. U organizaciji KUD-a Škabrnja, ove godine su na Trgu Franje Tuđmana nastupili KUD-ovi: Fortuna iz Ražanca, Ivan Duknović iz Vinišća, Košute iz Košuta te Sv. Nikola Tavelić iz Lišana Ostrovički. Na večeri je, također sudjelovao i folklorni ansambl Dr. Ante Starčević iz Gospića i ženska klapa Zemunik Donji.
– Riječ je o tradicionalnoj večeri folklora kojoj je cilj promicanje kulturne baštine svojih mjesta. Kroz naš KUD Škabrnja koji je i nositelj kulturnih događanja u mjestu, prošlo je oko 40 članova iz Škabrnje i Prkosa, dok ih danas aktivno djeluje 23. Njegujemo orzenje, ples kukulešće, biračko kolo i četverokorak, rekla nam je prije nastupa svog KUD-a, predsjednica Blaženka Tadić.
Otvorivši večer folklora, sve škabrnjske goste je pozdravila donačelnica Općine Kristina Erlić napominjući da je manifestacija ove godine ušla u službeni program obilježavanja Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja u Zadarskoj županiji. U pauzi između dva nastupa prikazan je film o 13 godina djelovanja KUD-a Škabrnje kojeg je režirao Ivica Jurić Nijemac. Promovirana je, također i knjiga dugogodišnjeg škabrnjskog učitelja Mile Bašića pod nazivom Rječnik govora mjesta Škabrnje.