Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Navala vozila na Jadranskoj magistrali i iz Vira i Nina prema Zadru

05.08.2016. 22:00
Navala vozila na Jadranskoj magistrali i iz Vira i Nina prema Zadru


Sudeći po gužvi na županijskim i gradskim cestama, ali i koloni turista pješaka koja se razmilila Poluotokom – turistički rekordi ove godine neće izostati. Jučerašnja povremena naoblaka očito je većinu gostiju u Zadru i okolici usmjerila u razgledavanje znamenitosti pa su turisti za fotografiju ispred Sv. Donata čekali na cestama u kolonama, a ništa bolje nije bilo ni domaćima, kud god kreneš krkljanac.
Na autocestama dodatan problem stvarala je olujna bura. Samo za osobna vozila bile su otvorene autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (od 18.20 sati), DC8 Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most.
Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu i autocesti A7 između čvorova Orehovica i Šmrika promet je bio zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).
Velike kolone zabilježene su na graničnim prijelazima, al i i Jadranskoj magistrali (DC8) na dionicama Novi-Vinodolski-Senj i Trogir-Split-Omiš-Makarska, te na prilazima Zadru, Šibeniku, Trogiru, Makarskoj i Dubrovniku, a kolonama je bila zakrčena i DC306 Vir-Nin-Zadar, kako su izvijestili o stanju na cestama iz Hrvatskog autokluba.