Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadrani derbijem otvaraju sezonu

Autor: Viktor Bogut

05.09.2008. 22:00
Zadrani derbijem otvaraju sezonu


Kako kuglana u Mocirama još nije spremna za uporabu, Zadrani će protiv Konikom Osijeka danas (12) igrati u Splitu
Danas je na rasporedu prvo kolo Prve kuglačke lige. Kuglači Zadra u 12 sati u Splitu igraju protiv Konikom Osijeka. Kasnije se nije moglo, pošto termin u kuglani imaju kuglačice Splita. Nakon što je prošle sezone Gospić ugostio ponajbolju hrvatsku i europsku momčad, početkom ove sezone Split će pružiti dom zadarskim kuglačima. Ali kratko. Nadaju se u Zadru.
– Prvih nekoliko kola morat ćemo odraditi u Splitu. Nakon toga bi naša kuglana trebala biti u funkciji – objasnio je trener Zadra Šime Mijolović. Zadrani nikako da dođu na svoje. Nakon što se, barem na neko vrijeme, otkazalo širenje Mocira, trebalo se pristupiti adaptaciji i postavljanju novih staza. No, i to još nije gotovo, iako iz kluba uvjeravaju da će taj problem biti riješen uskoro.
– Iako kuglana u Splitu nije naša domaća, vjerujemo da ćemo i tamo pružati dobre igre. Barem da ćemo ponoviti igre iz pripremnog razdoblja.
U posljednjem pripremnom dvoboju ste poraženi baš od splitskog Poštara.
– Igrali smo u Splitu i u toj utakmici nam rezultat nije bio primaran. Željeli smo jednostavno isprobati staze i na neki način se priviknuti na njih. Tijekom posljednjih pripremnih utakmica smo odlično igrali, bacali dobar prosjek i vjerujem da ćemo i danas biti pravi. Ako ponovimo igre iz tih utakmica, ne bi smjelo biti problema.
Zadrani će danas u Splitu nastupiti u sastavu Luka Ukalović, Mario Baljak, Primož Pintarič, Branislav Bogdanović, Damir Fučkar i Duško Milanović, dok će svoju priliku na klupi čekati Marko Vidak i mladi Hrvoje Marinović, koji je tijekom priprema pokazao da ozbiljno konkurira za mjesto u prvom sastavu. Od prošle sezone u momčadi nema Marka Zrile koji se priključio splitskom Bošnjaru.


PRVA KUGLAČKA LIGA
Parovi prvog kola: Zadar – Konikom Osijek, Novska – Zanatlija, Grmoščica – Zaprešić, Medveščak – Poštar, Adrianeon – Bjelovar, Kandit Premijer – Klek