Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ne bojim se odgovornosti

05.09.2010. 22:00
Ne bojim se odgovornosti


Svjesne smo da će nam nedostatak visine opet biti velika prepreka, međutim, brzom i agresivnom igrom na obje strane terena možemo je kompenzirati. Ponovit ću, radimo dobro, i imamo se pravo nadati dobrom plasmanu – podvukla je Sikirić
Radimo naporno i kvalitetno. Smatram da će ekipa potpuno spremna dočekati novu sezonu. Iako je gotovo sigurno da se ove godine u našem sastavu neće naći Karmen Jeričević i Sanja Rogošić, a upitan je i nastup Marine Akšamović, vjerujem da imamo snage za izboriti primarni cilj – ostanak u A-1 ligi – smatra Glorija Sikirić, košarkašica Zadra koja će po isteku pripremnog ciklusa biti jedna od ključnih karika u sastavu Marije Mazije. Naime, odlaskom Ine Marin, a potom i Karmen Jeričević, klub s Višnjika ostao je deficitaran na poziciji šutera, odnosno vođe ekipe. Jednu, ili čak obje uloge, sada se očekuje da preuzme juniorska reprezentativka Hrvatske.
– Ne bojim se odgovornosti. Trenerica Mazija rekla mi je kako ove sezone od mene očekuje da dam još više, kako u obrambenom, tako i u napadačkom, tj. šuterskom dijelu. Neće biti lako, ali potrudit ću se i dati sve od sebe – odlučna je Sikirić na čijoj će poziciji konkurirati više igračica.
– “Jedinicu” mogu odigrati Božena Tokić, Lucija Štrmelj, Josipa Sesar i ja. Međutim, Sesar, budući da je odličan šuter, ove će godine najvjerojatnije igrati beka. Vjerujem da će ona dobro odraditi svoju rolu. Što se ostalih igračica tiče, odnosno ovosezonskih pojačanja, još nismo odigrale niti jednu prijateljsku utakmicu pa ne mogu govoriti o njihovoj formi. Ipak, naglasila bih kako je Lucija Perica također kvalitetan šuter, te da će, unatoč dvogodišnjoj stanki, biti naše jako pojačanje – ističe 17-godišnja Bibinjka.
Kao i prethodnih godina, u zadarskim redovima neće nedostajati brzih, niskih igračica, no i dalje je aktualan problem visine.
– Marina Akšamović još se uvijek oporavlja od ozljede i ne znam hoće li u ovoj sezoni uopće nastupati za Zadar. Da stvar bude gora, i Katarina Popović, naš drugi centar, također muku muči s ozljedama. Svjesne smo da će nam nedostatak visine opet biti velika prepreka, međutim, brzom i agresivnom igrom na obje strane terena možemo je kompenzirati. Ponovit ću, radimo dobro, i imamo se pravo nadati dobrom plasmanu – podvukla je Sikirić.


U spomen na oca


Današnji datum posebno je emotivan za Gloriju Sikirić. Naime, njenu je obitelj prije godinu dana pogodila tragična vijest o smrti Denisa Sikirića, Glorijina oca.
– Tata mi je bio najveća podrška i dolazio je na sve moje utakmice. Čak i kad je bolest uznapredovala, nije želio propustiti niti jedan moj nastup. Doslovno je živio za moju košarku. Na njegovom sprovodu don Ivica Mustać je rekao: “Igraj Glorija, tata te i dalje gleda”. Vjerujem da je to uistinu tako; zato, od tada sve svoje utakmice posvećujem njemu.