Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Ušao u stan kroz balkonska vrata i opljačkao staricu

05.09.2010. 22:00
Ušao u stan kroz balkonska vrata i opljačkao staricu


U subotu, tijekom noći, nepoznati drznik ušao je kroz otvorena balkonska vrata u stan u vlasništvu 72-godišnje Zadranke i ukrao joj torbicu s osobnim dokumentima i manjim novčanim iznosom. Sveukupna materijalna šteta iznosi oko tisuću i pol kuna. Tijekom subote u mjestu Vir na istoimenom otoku iz apartmana koji koristi 53-godišnji slovački državljanin ukraden je novac. U ovom je slučaju šteta pričinjena slovačkom gostu procijenjena na čak 15 tisuća kuna.
Dan ranije u Viru, lopov je provalio u apartman 63-godišnjakinje te je iz sobe koju koristi i sobe koju koristi 74-godišnja državljanka Njemačke odnio zlatninu i novac. Šteta je procijenjena čak na 40-ak tisuća kuna.
Na plaži u mjestu Petrčane, ukradena je torba 24-godišnjeg Amerikanca u kojoj se nalazio fotoaparat s objektivom i uređaj “I Pad”. Sveukupna vrijednost ukradenih stvari je 10-ak tisuća kuna. Noću sa srijede na četvrtak na Jadranskoj cesti u Zadru, i to na gradilištu Trgovinskog centra “Supernova”, ukraden je laser za podlogu, koji je bio u vlasništvu poduzeća “Mozaik PB” d.o.o. Laser je vrijedan 15 tisuća kuna.
Policajac ozlijeđen pri intervenciji
Na Putu Murvice u Zadru u subotu je u parkiranom autu uhvaćen 34-godišnjak pri konzumiranju droge. Kada su ga policajci pokušali uhititi zbog nelegalne rabote, 34-godišnjak je nasrnuo fizički na policajce te je rukama po vratu ogrebao 37-godišnjeg policijskog službenika i rasparao mu majicu. No policajac ga je uspio savladati, ali u međusobnom naguravanju obojica su lakše ozlijeđena. Nakon toga, temeljem pismenog sudbenog naloga policajci su obavili i pretragu njegovog automobila gdje je pronađeno 0,1 gram kokaina.
Zaradio je kaznenu prijavu zbog droge, ali i kaznenog djela kvalificiranog kao sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti.