Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Radovi počinju kad turisti odu

05.09.2011. 22:00
Radovi počinju kad  turisti odu


Još nije određeno kad će se nastaviti radovi jer još ima podosta turista. Obično nakon ljetne stanke radovi počnu 15. rujna, ali s obzirom na to da je dobra sezona, smatramo da nema smisla žuriti, kaže Ivana Dadić iz Grada Zadra


Radovi na  uređenju Poljane Šime Budinića i Trga Petra Zoranića  koji su prekinuti u lipnju,  neće se još nastaviti.
– Još nije određeno kad će  se nastaviti radovi jer još  ima dosta turista. Obično  nakon ljetne stanke radovi  počnu 15. rujna, ali s obzirom na to da je dobra  sezona, smatramo da nema  smisla žuriti, kaže Ivana Dadić iz Grada Zadra koji je  investitor projekta.
A kad radovi krenu, kako  kaže Božidar Brkljača, voditelj gradilišta iz građevinske tvrtke Duca, završit će  se popločavanje Poljane  Šime Budinića.
– Trebamo još riješiti instalacije ispred konobe Skoblar, a zatim slijedi priprema  za betoniranje. Uredit će se  arheološki nalazi, slijedi rekonstrukcija rimske kule i  pranje vrata. Naravno, cijelo  vrijeme pod arheološkim i  konzervatorskim nadzorom.  Potom slijede bravarski poslovi za konstrukciju koja  nosi stakla koja će prekrivati nalaze, najavljuje Brkljača.