Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Smijenjen Romano Perinović, Frane Kardum najbliži klupi

05.09.2011. 22:00
Smijenjen Romano Perinović,  Frane Kardum najbliži klupi


Manje od 20 dana do početka natjecanja u  Drugoj HRL – jug rukometaši Zadra ostali su bez prvog trenera. Na jučerašnjoj  sjednici Upravnog odbora  Romano Perinović razriješen je dužnosti stratega seniorske momčadi, a zašto je  došlo do ovakve odluke upitali smo Klaru Magaš, tajnicu i neslužbenu glasnogovornicu kluba iz Mocira.
– Razlog je Perinovićev  izostanak s treninga, odnosno s priprema za jesenski  dio 2011/12. sezone. Do sada se nije pojavljivao na treninzima, dok istovremeno  nikome u Klubu nije iznio  razloge svojih postupaka.  Upravni odbor stoga je donio  jednoglasnu odluku o njegovoj smjeni – kaže Magaš,  dodajući i kako još uvijek  nije poznato ime Perinovićeva nasljednika.
– Sada je pred čelnim ljudima kluba pronaći novog  trenera, a tko će to biti, saznat ćemo nadam se ubrzo.  Već za nekoliko dana. U  ovom trenutku zaista ne mogu reći tko će doći na Perinovićevo mjesto jer i sama  ne znam – kazala je Magaš.
Ipak, iz drugih izvora neslužbeno saznajemo da je najizgledniji kandidat za  upražnjenu funkciju Frane  Kardum, do prošle sezone  pomoćni trener “plavih” koji  je seniorski rukomet zamijenio vođenjem mlađih  uzrasta u omladinskoj školi  RK Zadra. Njegov pak pomoćnik trebao bi biti Igor  Nikolić, još jedan mladi strateg koji se lani najprije našao  u ulozi prvog, a potom i  pomoćnog trenera Zadrana.
Ne bude li novih obrata,  Kardum će od kraja sezone  2009./10. i odlaska Roka Paleke tako postati četvrti novi  trener “plavih” (Nikolić,  Čačić, Perinović).