Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Velika humanitarna akcija za Mirka Rozgu

05.09.2011. 22:00
Velika humanitarna akcija za Mirka Rozgu


Za Mirka će sutra nastupati Vinko Coce, Alen Nižetić, Ivica Sikirić Ićo i grupa Big fun, Zoran Jelenković, grupa Show legende, Neno Belan, Marko Pecotić Peco, Jessy band Split, te klape Sv. Juraj HRM, Maslina, Sv. Florijan, Kontrada i Tragos. Utakmica će započeti u 17.30 sati, a koncert u 20 sati


Velika  završnica humanitarne akcije za Trogiranina Mirka Rozgu koji boluje od tetrapareze  očekuje se sutra na trogirskom stadionu Batariji.  Utakmicom između veterana  Hajduka i predstavnika Grada Trogira te koncertom brojnih poznatih hrvatskih glazbenika želi se prikupiti novac  za kupnju električnih kolica i  nastavak Mirkove rehabilitacije.
Ulaznica koja vrijedi za  oba događaja stoji simboličnih 50 kuna, a u Zadru se  karte mogu kupiti u Arsenalu  i cafe baru Kampanel na Poluotoku. Za Mirka će sutra  nastupati Vinko Coce, Alen  Nižetić, Ivica Sikirić Ićo i  grupa Big fun, Zoran Jelenković, grupa Show legende,  Neno Belan, Marko Pecotić  Peco, Jessy band Split, te klape Sv. Juraj HRM, Maslina,  Sv. Florijan, Kontrada i Tragos. Utakmica će započeti u  17.30 sati, a koncert u 20  sati.
Kako je ispričao nedavno  za Zadarski list, Mirko je u  invalidskim kolicima već 16  godina, a operacije, toplice i  rehabilitacija njegova su svakodnevica. Tetrapareza je  djelomično oštećenje sva  četiri ektremiteta. U zadnje  vrijeme Mirko je barem s rukama mogao sam, ali od  veljače mu se stanje pogoršalo, a grčeve ima konstantno. Tako da trenutno  puno više ovisi o tuđoj pomoći. Najviše mu pomaže  brat Boško s kojim živi, ali na  raspolaganju mu je i ostatak  obitelji i brojni prijatelji koje  je stekao svojim veselim  duhom i upečatljivim osmjehom. Zbog najnovijeg pogoršanja, Mirko je u svibnju  bio na operaciji i u Varaždinskim toplicama, gdje je upoznao mlade ljude iz Zadra i  Šibenika koji su za njega sve  ovo organizirali, a cijelo vrijeme su željeli ostati anonimni. Da bi se uopće nadao oporavku, Mirko mora nastaviti s  rehabilitacijom, a ove je godine već iskoristio dane u toplicama koje pokriva HZZO.  Jedan dan u toplicama bi ga  koštao 400 kuna, a njegova  jedina primanja su 1.250 kn  osobne invalidnine. Osim toga, prijeko su mu potrebna  električna kolica jer ova koja  ima su sasvim dotrajala.
Zato se Mirko nada pomoći ljudi velikih srca. Tako  skroman i zahvalan, sretan je  već što je uopće upoznao takve drage ljude koji, kako je  sam rekao, za njega čine  nešto što je mislio da nikad  nitko neće. Nada se da će  Batarija sutra biti puna i ispunjena pozitivnom energijom, a da će on nakon rehabilitacije moći sam barem  čašu držati. Ako nakon pokrivanja troškova rehabilitacije i invalidskih kolica ostane nešto od prikupljenog  novca, donirat će se Udruzi  tjelesnih invalida TOMS, koje je i Mirko član.
Osim kupnjom ulaznica,  Mirku se može pomoći uplatom na broj žiro-računa u Privrednoj banci Zagreb:  2340009-3206593268, a sve  informacije su dostupne i na  stranici www.mirkorozga.com.


Prodajna mjesta




Ulaznice za Veliku humanitarnu akciju za Mirka Rozgu će se prodavati na dan koncerta na ulazu na Batariju, a mjesta za pretprodaju ulaznica su:
Zadar – Arsenal i cafe bar Kampanel
Split – cafe bar St. Riva
Trogir – TZ Grada Trogira, Udruga tjelesnih invalida TOMS, agencije Atlas i South tours
Šibenik – Turistička agencija NIK
Benkovac – cafe bar Ante
Biograd – trafika Đino na autobusnom kolodvoru
Pakoštane – Sagapo bar
Vodice – cafe bar Kju
Omiš – UNH Torcida Omiš