Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U Arsenal dolazi “Mostar Sevdah Reunion”

Autor: Z L

05.09.2013. 22:00
U Arsenal dolazi “Mostar Sevdah Reunion”

Foto: PIXSELL



Njegujući kulturu i tradiciju Arsenal 27. rujna zadarskoj publici predstavlja jedan od najpoznatijih etnobendova “Mostar Sevdah Reunion”.
Sevdah nas odmah asocira na melankoliju i čežnju, no s obzirom na suvremenu interpretaciju ovo će zasigurno biti večer ispunjena ljubavi, emocijama i pozitivnom atmosferom.
“Mostar Sevdah Reunion” nastupali su širem svijeta, od Velike Britanije, Danske, Belgije, Portugala, Njemačke, Austrije, Španjolske, Italije, Francuske, Mađarske, do Australije, Švedske, Norveške, Turske, Švicarske, Finske, Hrvatske, Srbije, Slovenije da bi na kraju nastupili na Madeiri i Kanarskim otocima. Koncerte su održavali u poznatim kazališnim i koncertnim dvoranama.
No kao najdraže nastupe izdvajaju nastup u Londonu u dvorani Queen Elizabeth Hall, kao i poziv da budu gosti B. B. Kinga na specijalnoj večeri “Blues Around the World” gdje su nastupali zajedno s najvećim imenima bluesa.
Balkanski bluzeri, kako su ih od milja prozvali world music kritičari, kažu da njihovi koncerti imaju ono nešto.
Prvi album, koji su izdali 1999. godine s glavnim vokalom Ilijazom Delićem i specijalnom gošćom na albumu, kraljicom romske glazbe Esmom Redžepovom, doživio je veliki uspjeh i očarao domaće i internacionalne slušatelje i kritičare.