Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Večeras Varoška fešta

Autor: Z L

05.09.2013. 22:00
Večeras Varoška fešta

Foto: Filip BRALA



Večeras će Zadrani dvadeset i šestu godinu zaredom moći  uživati u tradicionalnoj Varoškoj fešti. Varoška fešta održava se tradicionalno u mjesecu rujnu, po svršetku glavne turističke sezone u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra. Ove godine će se održati u subotu,  umjesto u petak kada se održava utakmica Srbija – Hrvatska uz tradicionalno dobru spizu zadarskih ugostitelja i nastupe dalmatinskih klapa.
Zahvaljujući Turističkoj zajednici grada Zadra te varoškim Na pozornici zajedničke terase barova Kult i Dišpet Zadrane i njihove goste zabavljat će klapa Kalelarga i DJ Andjelo, a na Varoškoj fešti će nastupiti i klape Bepo i David i Donat.
Uz dalmatinsku spizu koju će pripremiti ugostitelji iz Varoši, svi Zadrani i njihovi brojni gosti moći će se zabavljati do ranoga jutra.
Podsjećamo da je prva  Varoška   fešta  održana 24. srpnja 1987. godine,  a zanimljivo je da se do danas, točno dvadeset godina poslije, gotovo  ništa nije promijenilo. Stariji Zadrani, oni koji su 80-ih godina sudjelovali  u ovoj fešti, uspješno su prenijeli tradiciju uživanja u dalmatinskoj pismi  i na nove naraštaje. Stoga i danas, zahvaljujući upravo njima, i mladi Zadrani znaju i žele svima priuštiti pravu domaću dalmatinsku atmosferu  kao što je Varoška fešta.