Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Jedini prvašić na Ižu

05.09.2016. 22:00
Jedini prvašić na Ižu


Unatoč lošem vremenu, nakon posjeta OŠ Petra Preradovića, tehnički ministar Šustar otplovio je na Iž kako bi u tamošnjoj područnoj osnovnoj školi pozdravio jedinog prvašića Jakova Jelića.
– Svi zajedno trebamo raditi na tome da što bolje povezujemo otoke i kontinentalnu Hrvatsku jer otoci su naše neprocjenjivo blago. Gdje je škola, tu je život. Bez djece u školama, nema života – poručio je ministar Šustar čiji se posjet iškoj školi, koja je područna Osnovnoj školi Zadarski otoci, pratio putem video linka. Iz Zadra su zajedno s prvašićima, Jakova i ministra, pozdravili dogradonačelnik Zvonimir Vrančić i ravnatelj OŠ Zadarski otoci Davor Barić koji je malom Ižaninu poželio sretan početak školske godine i poručio mu kako neće biti sam jer ima još učenika u trećem, četvrtom i petom razredu – njih sveukupno 11. Da mu olakša prve dane pobrinut će se i učiteljica Ines Rokov.
Putem video linka s ministrom i Zadarskim otocima povezala se i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je otvorila novu i dugoočekivanu osnovnu školu u Klinča Selima u Zagrebačkoj županiji.