Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Sudbina Frane Čirjaka još nepoznata

Autor: Minja Gugić

05.10.2008. 22:00
Sudbina Frane Čirjaka još nepoznata


Mladić iz Raštevića u dobi od 21 godine nestao je 16. svibnja ove godine. Jednostavno je otišao iz kuće i do danas se nije vratio. Iako je za njim obustavljena intenzivna potraga, policija provjerava svaku novu informaciju ili dojavu koju zaprimi
Još se ne zna sudbina 21-godišnjeg Frane Čirjaka iz mjesta Raštević nedaleko od Zadra, koji je nestao 16. svibnja ove godine i od tada mu se gubi svaki trag.
Za nestalim mladićem u više je navrata bila organizirana intenzivna potraga u koju su uz policajce i mještane bili uključeni i članovi zadarske Gorske službe spašavanja, koji su ga čak tražili uz pomoć termovizijskih kamera.
No, iako je obustavljena intenzivna potraga, kako je pojasnila glasnogovornica PU zadarske Sonja Šimurina, policajci i tragači više nisu danonoćno na terenu, ali ako u svom svakodnevnom radu dođu do bilo kakvog novog saznanja ili, pak, informacije, ona se i dalje odmah provjerava na terenu.
Podsjećamo, nesretni je mladić nestao sredinom svibnja kada je zapravo otišao iz svoje obiteljske kuće i od tada mu se gubi svaki trag.
Opsežna potraga u koju su bili uljučeni GSS-ovci, policija te sami mještani Raštevića, trajala je danima nakon što je obitelj prijavila njegov nestanak, no, nažalost, ni do danas nije dala nikakvog rezultata, a njegovoj obitelji preostalo je sve manje vjere i nade u njegov povratak.
– Nade je sve manje. Kako vrijeme prolazi, sve je teže – izjavio je novinarima nekoliko dana nakon Franinog nestanka njegov otac Slobodan Čirjak.
Tako je i danas nakon više od četiri mjeseca nestanak mladića iz Raštevića koji je volio duge šetnje u prirodi i dalje nerješiva enigma.
Zadarski GSS-ovci, njih 50-ak, tražili su ga je i to u dvije faze.
Inače, tijekom prvog dijela potrage, a koja je pješice i helikopterom započela istog trenutka čim je prijavljen Franin nestanak, pretraženo je oko četrdeset četvornih kilometara. Potraga je obuhvatila speleološke objekte koji čak nisu ni učitani na karti.
Također, za nestalim mladićem tragalo se i termovizijskim kamerama kojima je pretraženo obližnje brdo Gradina na kojem je Frane volio odlaziti u šetnje. No, sve akcije Gorske službe spašavanja, policije i mještana nisu, nažalost, ni do danas dale nikakve rezultate.