Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Copiću i Glaviću zatvorska kazna za prodaju heroina

Autor: Minja Gugić

05.10.2009. 22:00
Copiću i Glaviću zatvorska kazna za prodaju heroina

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Davor Bajlo oslobođen je od optužbe zbog nedostatka dokaza, Vice Copić osuđen je na tri i pol, a Siniša Glavić na dvije godine zatvora zbog posjeda radi preprodaje heroina. Bajlo i Glavić u utorak su pušteni iz pritvora
Davor Bajlo (46) oslobođen je od optužbe, Vice Copić (33) osuđen je na tri i pol godine zatvora, a Siniša Glavić (38) na zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine zbog kaznenog djela posjeda radi preprodaje heroina. Tu je nepravomoćnu presudu u utorak na Županijskom sudu u Zadru izrekao predsjednik Sudskog vijeća Boris Babić.
U kratkom obrazloženju presude, sudac Babić je naglasio kako je prvooptuženi Bajlo u ovoj “priči” oslobođen krivnje zbog nedostatka dokaza, dok je za drugu dvojicu optuženika rekao kako je nedvojbeno činjenično utvrđeno da su držali drogu radi daljnje preprodaje na zadarskom narko tržištu.
– Sinša Glavić je osuđen zbog pomaganja u kaznenom djelu. On je znao i u tome sudjelovao, što se pak, tiče Copića on je do sad već u četiri navrata osuđivan zbog kaznenog djela zlouporabe opojne droge što pokazuje i potvrđuje njegovu upornost u činjenju ovakvih kaznenih djela – zaključio je predsjednik Sudskog vijeća Boris Babić.
Što se tiče pritvora u kojem se sva trojica nalaze od dana uhićenja, Bajlo je u utorak odmah nakon izrečene presude pušten na slobodu, kao i Siniša Glavić dok će Vice Copić ostati u pritvoru zadarskog Istražnog centra do pravomoćnosti presude, odnosno konačne odluke Vrhovnog suda Republike Hrvatske, zbog visine zatvorske kazne, njegove dosadašnje osuđivanosti te činjenice da je ovisnik koji mora, kako je rekao sudac Babić, “pribavljati sredstva za drogu, pa i kaznenim djelima”.
Prema navodima optužnice podsjećamo, Bajlo i Copić su se teretili da su dogovorili sastanak ispred jednog kafića u Ulici Nikole Jurišića zbog isporuke 450 grama heroina.
Kako stoji u optužnici, Bajlo je heroin ostavio u prtljažniku svog “renaulta 4”. Na dogovoreno mjesto Copića je dovezao Glavić u svom “golfu” kojim su se nakon preuzimanja “robe” pokušali udaljiti, no taj su im naum osujetili zadarski policajci Odjela za narkotike.
U pokušaju bijega, kako je dalje pisalo u optužnici zadarskkog tužiteljstva, Glavić je vozilom krenuo naglo natrag, dok se Copić pokušavao riješiti heroina prosuvši ga kroz otvorena vrata sa suvozačkog mjesta. No, prije negoli je dovršio svoj naum, policajci su ih uhitili. Pretresom je kod Copića pronađeno 24,6 grama heroina, a još 10,63 grama pronađeno je u unutrašnjosti automobila “usisavanjem”.
Vrijednost pronađene droge, prema procjenama tužiteljstva, na zadarskom narko tržištu iznosila bi oko 41 tisuću kuna.