Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Preko lutrije kvalifikacija do borbe za medalje

05.10.2010. 22:00
Preko lutrije kvalifikacija do borbe za medalje


Mi moramo odigrati najbolje što možemo. Sigurno je da će nam biti potrebno i malo sreće. Kvalifikacije su uvijek lutrija. Ako uđemo među četiri, onda je sve otvoreno. Tada se svašta može dogoditi. No to sigurno neće biti jednostavno. Ima osam ili devet momčadi koje pretendiraju za ta četiri mjesta – ističe trener Zadra Šime Mijolović


Danas u makedonskom Skoplju počinje Svjetski Kuglački kup. Kuglači Zadra će tako nakon uvodne četiri pobjede u domaćem prvenstvu imati prvi međunarodni izazov. Baš je Skoplje prilika da se vidi kakva je ova momčad Zadra zaista kvalitetna, pošto odavno hrvatska liga za Zadrane nije pravo mjerilo. Sam Svjetski Kup specifično je natjecanje podijeljeno u dva potpuno različita dijela. Onaj prvi, kvalifikacijski dio nema “karakter” dvoboja. Kugla svih šest igrača svih momčadi koje se natječu.
– Trojica naših igrača bacat će danas, trojica sutra – objasnio je trener Zadra Šime Mijolović.
Nakon što svi odrade svoj kvalifikacijski dio zbrajaju se rezultati. Prve četiri momčadi, gledajući sveukupni broj srušenih drva, izborit će nastup u polufinalu koja su na rasporedu u petak. Tada se sastaju prvoplasirana protiv četvrtoplasirane momčadi te drugoplasirani protiv trećeplasiranog sastava. Dvoboji za treće mjesto i finale na rasporedu su u subotu.
– U četvrtak navečer sve će biti poznato. Tada ćemo vidjeti hoćemo li se odmah vratiti kući ili krenuti u boj za medalje.
Nije tajna da bi za kuglače Zadra sve osim medalje bio neuspjeh. Ipak imaju jaku i poprilično skupu momčad, a po svemu su već daleko odmaglili od hrvatskog prvenstva. Dakle, uspjeh se mjeri po međunarodnim uspjesima. A ovo je prva prilika da sezona krene u uspješnom ili manje uspješnom smjeru.
– Ono što je dobro je svakako to što smo u dobroj formi. Krenuli smo s četiri pobjede, a u posljednjem dvoboju protiv Grmoščice u Zagrebu smo srušili momčadski rekord kuglane, s tim da je naš Branislav Bogdanović napravio i pojedinačni rekord. Sve to izgleda dobro i mislim da možemo s optimizmom čekati kvalifikacije Svjetskog kupa.
Konkurencija je jaka, kaže Mijolović, i Zadrani sigurno neće imati lagani put prema zacrtanom cilju.
– Mi moramo odigrati najbolje što možemo. Sigurno je da će nam biti potrebno i malo sreće. Kvalifikacije su uvijek lutrija. Ako uđemo među četiri, onda je sve otvoreno. Tada se svašta može dogoditi. No to sigurno neće biti jednostavno. Ima osam ili devet momčadi koje pretendiraju za ta četiri mjesta.
Zadarski strateg ističe da još nije poznat redoslijed kojim će poslati svoje pulene na teren.
– Ovisi to o nekoliko faktora. To ćemo odlučiti netom prije početka. U razgovoru s igračima vidjet ću kako se tko osjeća, je li netko jutarnji ili popodnevni tip, sviđa li se nekome više igrati prvi, u sredini ili na kraju.