Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadranima predstavljeno djelovanje vojnog saveza

05.10.2013. 22:00
Zadranima predstavljeno djelovanje vojnog saveza


NATO ne predstavlja samo tenkove i bombe, nego je jedna velika politička organizacija koja ponajprije štiti kulturološke, demokratske i civilizacijske vrijednosti tzv. zapadne civilizacije, rekao je Boris Blažeković, voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a i saborski zastupnik HNS-a


U povodu 59. godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a, koje će se od 11. do 14. listopada 2013. održati u Dubrovniku, jučer je na Narodnom trgu u Zadru, u organizaciji Hrvatske narodne stranke, predstavljeno djelovanje NATO saveza i Parlamentarne skupštine NATO-a.
– Osim što želimo promovirati ovaj značajni politički skup u Dubrovniku, došli smo promovirati i NATO koji ne predstavlja samo tenkove i bombe, nego je jedna velika politička organizacija koja ponajprije štiti kulturološke, demokratske i civilizacijske vrijednosti tzv. zapadne civilizacije, rekao je Boris Blažeković, voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a i saborski zastupnik HNS-a, te napomenuo da sve popratne aktivnosti i organizaciju Parlamentarne skupštine podržava i sponzorira NATO, odnosno Odjel za javnu diplomaciju s Kolindom Grabar-Kitarović na čelu.
Govoreći o jesenskom zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a u Dubrovniku, Blažeković je naglasio da je to po brojnosti sudionika jedan od najvećih političkih skupova ikad održanih u našoj zemlji. Okupit će oko 370 parlamentarnih zastupnika iz 28 država članica NATO saveza kao i izaslanstava država u statusu pridruženih članica Parlamentarne skupštine te država promatrača koji će u četiri dana zasjedanja raspravljati i usvojiti izvješća i preporuke o trenutačnim sigurnosnim pitanjima, ukupno više od 800 sudionika.