Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

MODES-ovci dobili (nazad) stranačke prostorije

05.10.2016. 22:00
MODES-ovci dobili (nazad) stranačke prostorije


Moderna demokratska snaga riješila je problem prostorija bez kojih su bili tri mjeseca. Naime, kada su bivši starčevićanci u Zadru napustili stranku ostali su i bez prostorija u Ulici Madijevaca 6 na Poluotoku. Prostorije dobivene od Grada Zadra morali su u srpnju vratiti, a dobili su ih tek prije desetak dana nakon objave natječaja. Predsjednik MODES-a Rudolf Dvorski kaže kako je, nakon odluke rukovodstva, inzistirao na natječaju kojim bi dobili prostor za stranački rad:
– Jedina smo stranka u Zadru koja nije imala svojih prostorija, a ispunjavali smo uvjet da imamo klub vijećnika i u Gradu i u Županiji. Na natječaju smo dobili bivši prostor od 56 metara četvornih za koji plaćamo jedan euro po ‘kvadratu’, na čemu smo također inzistirali – kaže Dvorski, a što bi značilo da prostor ne plaćaju po nižoj cijeni po kojoj ga inače plaćaju lokalne stranke.
Tako su MODES-ovci uspjeli riješiti i problem prostorija usporedno s najavama o povećanju članstva onima koji su napustili ili će napustiti HSP Ante Starčevića. Te najave pokazuju da se njihova odluka o napuštanju bivše stranke pokazala dobrom, ali tek treba vidjeti što će od novoosnovane stranke napraviti do lokalnih izbora iduće godine. Zasad imaju dobru startnu poziciju sa šest vijećnika u Županiji i tri u Gradu.