Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Jeričević: Ostajem barem ovu godinu

Autor:

05.11.2009. 23:00
Jeričević: Ostajem barem ovu godinu

Foto: Sebastian GOVORČIN



Pred početak prvenstva odradile smo nekoliko zadovoljavajućih pripremnih utakmica, no ove dvije prvenstvene utakmice već su pokazale da u predstojećoj sezoni možemo ostvariti vrlo dobar plasman – smatra Jeričević
Uz dolazak Marine Akšamović i Lare Majstrović, struku i košarkašice Zadra pred sezonu je zasigurno razveselila i vijest o povratku Karmen Jeričević – ljubiteljima ženskog loptanja pod obručima dobro poznatog imena. Nakon završenog studija marketinga i managementa u američkom Midlandu (Omaha), zadarska osmica “preko bare” ostaje i petu godinu, da bi se potom, zbog isteka vize vratila u Zadar. Karmen smo za početak upitali koliko dugo planira nositi zadarski dres?
– Moj plan je bio da nakon studija ostanem živjeti u SAD-u, međutim, kako je moja viza istekla, željela sam po povratku opet zaigrati za Zadar. U Ameriku se vraćam za godinu dana koliko je otprilike potrebno za ishodovanje nove dozvole boravka, a do tada trenerica Mazija i moje kolegice sigurno mogu računati na mene.
Nastupi Karmen Jeričević, odnosno košarkašica Zadra u prve dvije utakmice A-1 lige.
– Kada sam dolazila, nisam znala kakav me sastav očekuje. Pred start prvenstva odradile smo nekoliko zadovoljavajućih pripremnih utakmica, no ove dvije prvenstvene utakmice već su pokazale da u predstojećoj sezoni možemo ostvariti vrlo dobar plasman. Pritom mislim na odlično izdanje protiv favorizirane ekipe Omiša te prošlotjednu vrlo dobru prvu domaću utakmicu sa Trešnjevkom. Zadovoljna sam i svojom igrom te minutažom, no uvijek ima mjesta napretku. Iako sam pripreme započela početkom rujna, trebat će mi još neko vrijeme za prilagodbu na europski stil košarke. Ovdje do izražaja dolazi inteligencija i ekipni pristup, dok je u Americi u prvom planu fizička snaga i individualnost pojedinih igračica nositeljica igre.
U subotu vas na Višnjiku očekuje utakmica s ekipom Croatije 2006. Koliko, s obzirom na boravak u inozemstvu, znate o njima i kako im se najbolje suprotstaviti?
– O njima osobno jako malo znam. Dosta se toga u našoj ženskoj košarci promijenilo od mog odlaska vani, međutim, smatram da nepoznavanje ostalih ekipa i nije neki minus.
Zašto?
– Ako npr. znam da je neka igračica slabija u određenom segmentu igre, onda joj možda i neću posvetiti dovoljno pažnje, što često može biti kontraproduktivno. Na ovaj način u svaku utakmicu ulazim maksimalno angažirana ne obazirući se na protivnice.
Koliko su Akšamović i Majstrović jaka pojačanja?
– Radi se o dvije odlične košarkašice. S njima imamo kompletiranu postavu, a kako vrijeme bude odmicalo, uvjerena sam da će se i one iz utakmice u utakmicu sve više dokazivati. Akšamović je, iako dobro pripremljena, trenutačno s nama odradila samo par treninga, dok je Majstrović prošli tjedan mučila viroza. Nakon par kola pokazat će se da je njihovo dovođenje bio dobar potez.