Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nagrađene pjesme “Sve za mir” i “Mjesec”

Autor: Katina Vrsaljko

05.11.2009. 23:00
Nagrađene pjesme “Sve za mir” i “Mjesec”

Foto: Vedran SITNICA



Dva puta sam osvojila prvu nagradu u državi i tri puta prvu u županiji na natječajima Hrvatske turističke zajednice “Volim Hrvatsku”. U svojim pjesmama uglavnom opisujem neke događaje, svoje osjećaje i stare običaje, baš zato da ostanu zapisani, da se ne zaborave. Baš sam i s pjesmom “Nanina čipka” osvojila nagradu HTZ-a, rekla je Ana


Pjesničke snage Gimnazije Jurja Barakovića zadnjih su dana izašle na vidjelo. Naime, prvo i drugo mjesto na natječaju u organizaciji Gradske knjižnice osvojile su dvije prvašice ove škole. Ana Majić osvojila je prvo mjesto pjesmom “Sve mir”, a “Mjesec” Valentine Štambuk osvojio je drugu nagradu za najbolju pjesmu na temu astronomije u kategoriji djeca i mladi. Na mlade djevojke izuzetno je ponosan ravnatelj Ranko Artuković, a i njih veseli što svoju školu predstavljaju na ovaj način.
Iako su mlade Valentina i Ana više puta nagrađivane za svoje pjesme, prilično su angažirane oko daljnjeg razvijanja svog talenta.
– Dva puta sam osvojila prvu nagradu u državi i tri puta prvu u županiji na natječajima Hrvatske turističke zajednice “Volim Hrvatsku”. U svojim pjesmama uglavnom opisujem neke događaje, svoje osjećaje i stare običaje, baš zato da ostanu zapisani, da se ne zaborave. Baš sam i s pjesmom “Nanina čipka” osvojila nagradu HTZ-a, rekla je Ana.
Valentina je dobila državnu nagradu na natječaju “Majčin dan”, sudjelovat će i na ovogodišnjoj pjesničkoj manifestaciji Croatia Rediviva, a najviše je angažirana na humanitarnom radu.
– Prošle godine sam u svojoj Osnovnoj školi Petra Preradovića organizirala skupljanje novca za operaciju djevojke oboljele od raka. Skupio se potreban novac, a ja sam dobila nagradu pod nazivom “Ni pet, ni šest” za individualno humano djelo, što je organizirao Plavi telefon, rekla je Valentina te dodala da voli pomagati ljudima i kako je lijepo kad možeš iskoristiti ono što znaš za pomoć nekome kome je to potrebno.
Iako ove talentirane djevojke samo pisanje pjesama ispunjava, vole ih podijeliti s drugima, a posebno je lijepo kad za svoj talent i trud dobiju priznanje ili time nekome pomognu.