Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Košarkašicama prava utrka tek počinje

05.11.2010. 23:00
Košarkašicama prava utrka tek počinje


Trebale bismo do poluvremena ostati u egalu, a onda u nastavku pokušati okrenuti utakmicu u svoju korist – smatra Mazija


Raspored nije mazio košarkašice Zadra na otvaranju pete uzastopne A-1 sezone. U tri kola, odnosno u dvije odigrane utakmice, sastale su se sa Studencom i Pulom, najizglednijim kandidatima za Ligu za prvaka, a sljedeći ih, nimalo lak, korak očekuje danas (subota) u 16 sati u Požegi.
No, uzmemo li u obzir da se skor s dva najbolje plasirana kluba na kraju Prvenstva briše, gostovanje u Slavoniji za Zadranke će značiti početak borbe za ostanak u prvoligaškom društvu. Ako Studenac kvalitetom spada u zasebnu kategoriju, a Pula ga je uspjela savladati, onda je Plamen Požega prva od pet ekipa protiv koje će “bijelo-plave” tražiti svoju priliku.
– Pokušale smo uzeti bodove protiv Omiša i Pule i dale sve od sebe, međutim, razlika u kvaliteti prevagnula je na njihovu stranu. Ipak, nemamo za čim žaliti. Pred nama je još mnogo utakmica za odigrati, a prva od njih je ona s Požegom, protiv koje ćemo započeti bodovnu utrku za ostanak – složit će se Marija Mazija, trenerica Zadra čiji sastav, kako kaže, u Slavoniji očekuje težak posao.
– Prošle sezone imali smo objektivno jaču ekipu, a opet nismo uspjele savladati Požegu. Radi se o iskusnom sastavu koji je nekoliko godina na okupu, prodornom i šuterski izuzetno jakom. Stoga, smatram da će nam ovaj put biti još teže – ističe Mazija dodajući:
– No to nipošto ne znači da Zadar nema šansu u ovoj utakmici. Uspijemo li iskontrolirati njihovu igru i ne dopustiti im da se odlijepe, onda se imamo pravo nadati pozitivnom rezultatu. Trebale bismo do poluvremena ostati u egalu, a onda u nastavku pokušati okrenuti utakmicu u svoju korist – plan je trenerice Zadra.
Kao i u prošlotjednom ogledu s Pulom, Mazija neće moći računati na usluge ozlijeđene Glorije Sikirić, no ostatak ekipe spreman je i željno iščekuje priliku za uzvrat sastavu koji im je u prošloj sezoni u četiri susreta nanio isto toliko poraza . – Sikirić čeka rezultate magnetske rezonance koja će pokazati koliko je teška njena ozljeda. Iako ima veliku želju nastupiti i već se pojavila na treninzima, ne želimo se kockati s njenim zdravljem, tako da je neću uvrstiti u sastav. Što se ostatka ekipe tiče, nemamo većih zdravstvenih problema – kaže Mazija koja će najavu susreta četvrtog kola zaključiti riječima:
– Cure su svjesne teškog gostovanja, ali isto tako i prilike za prvu ovosezonsku pobjedu. U požegu idemo dati sve od sebe i, nadam se, prekinuti negativan niz.
Raspored 4. kola: Plamen Požega – Zadar, Croatia 2006 – Studenac Omiš, Agram Zagreb – Split, Pula slobodna.