Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Branitelji se borili, političari uništili!

05.11.2013. 23:00
Branitelji se borili, političari uništili!


Ne želim da nas trpaju u istu kategoriju s političarima. Naša jedina povlastica i privilegija je bila ta, što smo imali čast obraniti i stvarati ovu državu, rekao je jučer Klaudio Vidaić, dopredsjednik zadarske Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida, komentirajući najavu Vlade RH kako će se od siječnja sljedeće godine, rezati povlaštene i braniteljske mirovine.
Nastavio je, ne krijući svoje ogorčenje, kako ovo nije država za koju su se branitelji borili i ginuli jer ne vidi svijetlu budućnost niti za svoju djecu.
– Sve za što smo se borili, političari su uništili. Koliko smo povlašteni dovoljno govori i podatak da je u Hrvatskoj od Domovinskog rata umrlo oko 30 tisuća branitelja. A što se tiče ostalih umirovljenika i oni su pošteno odradili svoj radni vijek i zaradili su svoje mirovine. Naši djedovi i očevi su svojim radom stvarali ovaj grad, a sada kopaju po kontejnerima, zaključio je Vidaić, dodajući kako se na ovaj način među ostalim želi i skrenuti pozornost hrvatske javnosti s pravih, životnih problema u Hrvatskoj.