Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Odluka o ustrojstvu gradskih odjela samo “kozmetičke” naravi

05.11.2013. 23:00
Odluka o ustrojstvu gradskih odjela samo “kozmetičke” naravi


Sa 17 glasova za, jednim protiv i pet suzdržanih na jučerašnjoj je 4. Sjednici gradskog vijeća Grada Zadra usvojen prijedlog Odluke o ustrojstvu Upravnih tijela.
Prema tom prijedlogu Grad Zadar i nadalje će imati 14 upravnih odjela, a novina je u tome što se Ured Grada i Ured gradonačelnika objedinjuju u jedinstveni Ured Grada, dok se ustrojavaju dva nova odjela – Upravni odjel za razvitak otoka i zaštitu okoliša te Upravni odjel za EU fondove. Također, kao novitet u sklopu Odjela za komunalno redarstvo formirat će se prometno redarstvo koje za cilj ima povećati sigurnost u cestovnom prometu.
Gradonačelnik Božidar Kalmeta kao predlagatelj novog ustroja gradske vlasti na čijem je čelu obrazložio je kako su promjene osmišljene u cilju učinkovitosti gradskih odjela i efikasnosti gradske uprave kao servisa svih građana, ali i vijećnika.
Da je odluka o ustrojstvu gradskih odjela samo “kozmetičke” naravi složili su se vijećnik SDP-a Antun Novoselović i Marko Pupić Bakrač, nezavisni vijećnik s liste Akcije mladih.
– Do sada smo imali tri ureda i 11 Upravnih odjela, a sada dva ureda i 12 Upravnih odjela. Ovdje je bitno pitanje tko će upravljati ovim odjelima i uredima. Spominju se pročelnici koji su do sada imali zamjenike, a sad se spominju i pomoćnici – rekao je Novoselović dodavši kako to znači novo zapošljavanje i gomilanje administrativnog kadra. Pupić Bakrač je prigovorio kako se u šest mjeseci, koliko je prošlo od posljednjih izbora, ništa nije promjenilo u pogledu ljudi koji su vodili pojedine odjele pa je zaključio kako su i najavljene promjene u ustrojstvu upravnih odjela samo “kozmetički zahvat”.