Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

“Skliznuli” na hvarskom asfaltu

05.12.2010. 23:00
“Skliznuli” na hvarskom asfaltu


Nakon neuspjeha u derbiju s Kninom, rukometaši Arbanasa doživjeli su drugi uzastopni poraz. Izabranici Žarka Jakšića prekjučer su gostovali u Hvaru gdje je istoimeni sastav slavio s 28:26. Jedan od “tvrđih” terena Treće lige – jug, ako ništa zbog asfaltne podloge, Zadrane je nakon osmog kola udaljio od vodećeg dvojca Knina i Metkovića, no iz Arbanaškog tabora poručuju kako je Prvenstvo još uvijek daleko od gotovog te da će malo koja momčad s Hvara odnijeti oba boda.
– Bilo je jako teško. Prvenstveno zbog teških uvjeta za igru. Nismo navikli na asfaltnu podlogu, što je uzrokovalo veliki broj izgubljenih lopti – preko 20. No ne krivim svoje suigrače, bilo zaista teško aklimatizirati se na loptu pomiješanu s ljepilom i komadićima podloge. Najvažnije je da smo dali sve od sebe, a svi naši igrači upisali su se u strijelce. Ne mislim da je viši rang izgubljen ovim porazom, ponajviše što Knin i Metković očekuju gostovanja na Hvaru te zbog toga što se radi o vrlo kvalitetnom sastavu koji će mnogima u ovoj Ligi pomrsiti račune – naglasio je Stipe Bjeliš, predsjednik Arbanasa koji je u subotnjem susretu ponovno obukao vratarski dres.
– Hvar se do isteka prvog poluvremena odvojio na četiri gola razlike (15:11 op.a). U nastavku, međutim, uspjeli smo ih stići i imali prilike kod rezultata 20:20 i 21:21, no nažalost nismo uspjeli. Hvar se ponovno trgnuo u završnici, a nas su brojne pogreške koštale bodova. Bilo bi lijepo da smo s ovako teškog gostovanja izvukli pozitivan rezultat, no što je tu je. Sada se trebamo okrenuti nadolazećim utakmicama i dokazati potencijal koji naša momčad nedvojbeno posjeduje. Unatoč porazu, dokaz je i ova utakmica, jer njom smo barem pokazali da vrijeme radi za nas. Primjerice, prije dvije godine Hvar nas je nadigrao bez većih problema i na našem terenu, što ovaj put nikako nije bio slučaj – zaključio je Bjeliš.
 


HVAR – ARBANASI ZADAR 28 (15): 26 (11)


HVAR – SC Tenis. Gledatelja: 50. Suci: Ante Taraš (Kaštel Gomilica), Marko Čolović (K. Kambelovac).
HVAR: Vučetić, G. Ismaili, Draganić 3, T. Ismaili, Srhoj 1, Ilišković 9 (6), M. Miličić 2, Novak, Kovačević 6, J. Miličić, Martinić, Novković, Barbarić 7. Trener: Miro Barbarić.
ARBANASI ZADAR: Galešić 6, Škulić 7 (1), Pedić 2, Gulan 1, Matešić, Kotlar 2, Maršan 2, Imbrišić, Babić 1, Lončar 2, Šare 3 (1), Bjeliš. Trener: Žarko Jakšić.
Sedmerci: Hvar 6 (7); Arbanasi Zadar 2 (2).
Isključenja: Hvar 6 minuta; Arbanasi Zadar 12 minuta.