Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Skupina maloljetnika pretukla 15-godišnjaka

05.12.2010. 23:00
Skupina maloljetnika pretukla 15-godišnjaka


Nasilnici su mladića napali u nedjelju poslijepodne u ulici Domovinskog rata. Srećom, osim više hematoma po tijelu, 15-godišnjak nije teže ozlijeđen. Zadarski policajci čine sve da napadače uhvate kako bi odgovarali za ono što su učinili


Još jedan slučaj maloljetničkog nasilja dogodio se u nedjelju u poslijepodnevnim satima u ulici Domovinskog rata u Zadru. Uvijek po istom obrascu ponašanja – Zajedno smo jači – skupina od četvorice, a moguće i petorice mladića mlađih od 18 godina, napala je 15-godišnjaka iz Zadra. Naravno, on je izvukao deblji kraj, a nasilnici su ga tukli rukama i nogama po tijelu.
On je odmah zatražio liječničku pomoć, no srećom riječ je ipak, o lakšim tjelesnim ozljedama jer mu ništa nije slomljeno, ali su udarci ostavili traga u obliku više hematoma.
Glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan jučer je rekao kako napadnuti mladić nije prethodno bio u društvu napadača te da je intenzivna kriminalistička obrada ovog događaja u tijeku. Kada bude otkriven njihov identitet, svi napadači bit će kazneno prijavljeni zbog pokušaja nanošenja teških ozljeda, a o svemu će na kraju biti obaviješteno i nadležno državno odvjetništvo za mladež. Upravo zbog činjenice da je u pitanju maoljetnik nikakve detaljnije informacije o još jednom slučaju maloljetničkog nasilja iz PU zadarske nije bilo moguće dobiti.
Sličan se slučaj dogodio proteklog vikenda, točnije i u subotu navečer. Na Branimirovoj obali u Zadru napadnut je 32-godišnji Zadranin. On je slučaj prijavio policiji u nedjelju. Rekao je kako ga je fizički napala skupina njemu nepoznatih mladića koji su ga izudarali i ukrali mu mobitel. Štetu je procijenio na oko deset tisuća kuna. Što se ozljeda tiče i 32-godišnjak može brojiti modrice na svom tijelu, no srećom, nije u pitanju niti jedna ozbiljnija ozljeda koja bi ugrozila njegovo zdravlje ili pak, ostavila posljedice.
Zadarski su policajci zbog ovog napada već napisali kaznene prijave koje za sada glase na nepoznate počinitelje, ali s obzirom na to da i u ovom slučaju kriminalističko istraživanje traje, krivci bi uskoro mogli imati svoje ime i prezime.
U nedjelju u ulici Polačišće u centru grada na Poluotoku, nepoznati je razbojnik s leđa nasrnuo na 64-godišnju ženu i s ramena joj istrgnuo ručnu torbicu s dokumentima i ključevima. Ona je pala na pod i lakše se ozlijedila.