Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Svečano proslavljen blagdan Sv. Barbare

05.12.2010. 23:00
Svečano proslavljen blagdan Sv. Barbare


Brojni privlački vjernici i hodočasnici unatoč hladnom zimskom vremenu okupili su se u subotu navečer u svetištu Sv. Barbare kako bi još jednom zajedničkom molitvom odali poštovanje mučenici pogubljenoj davne 306 godine. Uz sudjelovanje domaćeg župnika don. Ante Sorića, župnika otoka Vira don. Stjepana Vinka, dugogodišnjeg misionara u Zambiji don. Petra Jelinića te ravnatelja SICU-a u Zadru i župnika Ninskog Dračevca te propozita stolnog Kaptola sv. Stošije u Zadru mons. Pavla Kera, homiliju je održao župnik Polače, Tinja i Raštevića don. Martin Jadreško.
Na početku misnog slavlja okupljene vjernike i hodočasnike među kojima su bili čelnici Općine Privlaka predvođeni načelnikom Ivom Surićem i predsjednikom Općinskog vijeća Antom Mustaćem te braću svećenike toplim i biranim riječima pozdravio je domaćin vlč. don. Ante Sorić.
Zahvaljujući na toploj dobrodošlici don. Martin Jadreško je pozvao sve okupljene vjernike i hodočasnike da zahvale Bogu i Sv. Barbari što su se okupili na ovom svetom mjestu.
Kako bi blagdansko slavlje proteklo u još ljepšem ozračju, potrudili su se svojim liturgijskim napjevima članovi domaćeg KUD-a “Privlaka”. Svetkovina mučenice sv. Barbare okončana je zajedničkim druženjem svećenika i Božjeg naroda uz neizbježne i tradicionalne Agape.