Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Don Zdenko Dundović pozivao vjernike da glasuju protiv nevjernika

05.12.2011. 23:00
Don Zdenko Dundović pozivao vjernike da glasuju protiv nevjernika


Velečasni Zdenko Dundović na kraju je mise između ostalih župnih obavijesti rekao i sljedeću rečenicu: “Danas su Izbori, glasujte prema svojoj savjesti. Naš Predsjednik je nevjernik pa nemojte da na vašim listićima bude još više nevjernika”, kaže Belušić


Velečasni Zdenko Dundović, župnik Kraljice Mira u Zemuniku Donjem, prekršio je izbornu šutnju na nedjeljnoj misi. Tako se izjasnilo Državno izborno povjerenstvo kojem je župnika “prijavio” Zdravko Belušić, predsjednik Izvršnog odbora Županijske organizacije Hrvatske stranke zelenih – eko saveza.
U dopisu koji je poslao nadbiskupu Želimiru Puljiću, predsjedniku Ivi Josipoviću, samom župniku Dundoviću i medijima stoji:
“Velečasni Zdenko Dundović na kraju je mise između ostalih župnih obavijesti rekao i sljedeću rečenicu: ‘Danas su Izbori, glasujte prema svojoj savjesti. Naš Predsjednik je nevjernik pa nemojte da na vašim listićima bude još više nevjernika’.”
– Mislim da je konačno vrijeme da se sa oltara prestane voditi politika i da oltar služi tome da se na njemu molimo. Kao legalist i demokrat zgrožen sam takvim direktnim uplitanje čovjeka iz Crkve u izborni proces i na direktno upućivanje glasača kako glasovati, kaže Belušić i najavljuje traženje očitovanja od strane nadbiskupa Puljića, pa i po cijeni ponavljanja izbora na izbornom mjestu u Zemuniku Donjem.
Zvali smo i župnika Dundovića, no on više.manje nije htio komentirati. Kazao je tek da je Belušić i njemu na vrata “prikačio” dopis koji je poslao na nekoliko adresa, te dodao:
– Pričekat ću da to što vi pišete sutra izađe u novinama pa ću onda reagirati, a ne sada, kazao nam je u kratkom razgovoru, bez objašnjenja takvog postupka.