Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ukrašavanje Nina 50 tisuća kuna

05.12.2011. 23:00
Ukrašavanje Nina 50 tisuća kuna


Za ukrašavanje se pobrinulo ninsko gradsko vodstvo s gradonačelnikom Emilom Ćurkom koje je za ovaj projekt blagdanskog ukrašavanja izdvojilo iz ovogodišnjeg proračuna oko 50.000 kuna, kazao je Mustać


U skladu s izvornim pučkim običajima, a u povodu nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana, u ovo doba Došašća u gradu Ninu i njegovim prigradskim mjestima počelo je prigodno ukrašavanje trgova, ulica i sakralnih objekata.
Tako djelatnici ninskog gradskog Komunalnog poduzeća Komunalije i odvodnja d.o.o. pod budnim okom Branimira Kapovića upravo postavljaju blagdansku rasvjetu u Ninu i Zatonu, a idućih će se dana krenuti i u ostala mjesta. Nin će zasjati punim sjajem prigodnom rasvjetom kojom će pored ostalog biti ukrašeni centralni gradski trg Kraljevac, zvonik župne crkve sv. Anselma, Liburnska obala, Višeslavov trg, Gornji i Donji kameni most, gradska vrata, Bardelina.
Kako smo doznali od pročelnika Gradskog komunalnog odjela dipl. inž. Joze Mustaća, za razliku od prijašnjih godina grad Nin i njegova prigradska mjesta ovogodišnje će božićno-novogodišnje blagdane dočekati u bogatijem ruhu.
– Za ukrašavanje se pobrinulo ninskog gradsko vodstvo s gradonačelnikom Emilom Ćurkom koje je za ovaj projekt blagdanskog ukrašavanja izdvojilo iz ovogodišnjeg proračuna oko 50.000 kuna, kazao je Mustać.