Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

“Piroman” i dalje iza rešetaka

Autor: Minja Gugić

05.12.2012. 23:00
“Piroman” i dalje iza rešetaka


Šimi Marijačiću 64-godišnjaku iz Nadina jučer je odlukom Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zadru produljen pritvor u kojem se nalazi od 27. kolovoza ove godine zbog velikog požara koji je prouzročio, odnosno zbog kaznenog djela – dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.
Naime, njemu je prije dva dana na Općinskom sudu u Zadru kod suca Domagoja Kurobase trebalo započeti suđenje, no zbog neuredne dostave sudskog poziva koji je “putovao” na relaciji između pritvora zatvora u Zadru i bolnice za osobe lišene slobode u Zagrebu gdje je neko vrijeme proveo na liječenju, suđenje je odgođeno.
Protiv njega je podsjećamo, početkom rujna ove godine Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu, a riječ je o slučaju od ovoga ljeta. Marijačić se prema optužnom prijedlogu zadarskog Općinskog državnog odvjetništva tereti da je 21. kolovoza oko 13.20 sati u zaseoku Batovići u Nadinu, šibicom zapalio suhu travu te ju ostavio bez nadzora iako je bio svjestan da je travu zapalio u sušnom ljetnom razdoblju u blizini naseljenog mjesta, zbog čega se vatra nošena sjeverozapadnim vjetrom proširila. Požarom je bila zahvaćena velika površina maslinika i vinograda te niskog i visokog raslinja, a prijetila je i neposredna opasnost da plamen zahvati kuće i gospodarske objekte u zaseoku Brzoje te mjesno groblje i crkvu.
Požar su ugasili pripadnici vatrogasnih postrojbi, a bio je angažiran i protupožarni avion Kanader te air traktor. Nakon uhićenja on je bio predan pritvorskom nadzorniku, a potom ga je saslušao i sudac istrage Županijskog suda u Zadru koji mu je odredio pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Zakazivanje sljedeće rasprave Marijačić će tako i dalje čekati iza rešetaka.