Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kožulu uvjetna osuda pa otkaz u gradskoj upravi

05.12.2013. 23:00
Kožulu uvjetna osuda pa otkaz u gradskoj upravi


Mate Kožul, 27-godišnji ekonomist, član Mladeži HDZ-a, kojeg javnost pamti iz prvog sudskog “Facebook slučaja” u Hrvatskoj, odnedavno nije više zaposlenik Grada Zadra. To stoga što je mu je nepravomoćna uvjetna presuda postala pravomoćna pa je mladiću koji se “zaigrao” na društvenoj mreži po sili zakona prestao radni odnos.  
Donedavnog zaposlenika u gradskoj upravi na mjestu višeg stručnog suradnika za javnu nabavu policija je, podsjetimo, kazneno prijavila u siječnju 2011. godine. Nedugo potom Općinsko državno odvjetništvo protiv njega je podnijelo optužni prijedlog, a u jesen 2011. godine započelo mu je suđenje koje je okončano 15. svibnja 2012. godine.
On je, naime, dvjema Zadrankama otvorio lažne profile na Facebooku i Iskrici, upisao njihove osobne podatke i objavio fotografije uz oglas da nude seksualne uluge. Za kontakt je upisao njihove brojeve mobilnih ali i fiksnih – kućnih telefona pa su djevojke i članovi njihovih obitelji doživjeli neugodnosti zbog brojnih poziva raznih pohotnika iz svih krajeva Hrvatske. Jedna od djevojaka zbog šoka je završila i na Odjelu psihijatrije te joj se cjeli slučaj odrazio i na uspjehe na fakultetu.
više u tiskanom izdanju