Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nisu vrijedni novci nego odgoj za poduzetništvo

05.12.2013. 23:00
Nisu vrijedni novci nego odgoj za poduzetništvo


Bibinjski učenici u atriju Osnovne škole Stjepan Radić održali su tradicionalni Božićni sajam, vrlo uspješnu prodaju maštovitih božićnih čestitki i ukrasa, koje su kupovali uglavnom roditelji i učitelji, a prodavali su ih po simboličnim cijenama i s dobrom svrhom.
– Prikupljeni novac odlazi u kasu učeničke zadruge Moba voditeljice Jasminke Adžić Sikirić, prof. hrvatskog jezika i književnosti, obznanila je prof. Mirka Sikirić, ravnateljica škole. Ističe kako učenici vole Mobu, zadrugu s posebnim računom, kaže, pa proizvodimo i prodajemo naše radove, zarađujemo.
– Da se razumijemo, to nisu veliki novci, ali odgoj za poduzetništvo je itekako dobar, tvrdi Sikirić, bibinjska školska ravnateljica od 1996. godine.
– Na izradi ukrasa učenici su zajedno s savojim učiteljima radili zajednički te su se međusobno pomagali u idejama, ali i izradi i tako su, ne samo naučili nešto novo, nego i spoznali važnost međusobnog uvažavanja i suradnje, rekla je Adžić Sikirić.
Ususret najljepšem kršćanskom blagdanu koji dolazi – Božiću, u bibinjskoj školi se itekako osjetila humanost i božićni duh. Djelatnici škole su bili ponosni, a učenici razdragani i veseli.
– Ovo nije kraj božićnom ugođaju, 19. prosinca, čim padne marak, imamo veliku božićnu priredbu, najavila je Evita Iglić iz 7.a razreda koja je prodavala kolače. Pridružili su joj se Lucijan Lisica iz 8.a, princezice Eva Karaban i Gabrijela Šimunić iz 1.a razreda i mnogi drugi učenici, a bilo ih je zasigurno preko 300.