Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U Q baru The Beatles Revival Band!

05.12.2013. 23:00
U Q baru The Beatles Revival Band!


U subotu 7. prosinca u Q baru nastupa jedan od najpoznatijih tribute bendova u regiji pod nazivom “Beatles revival band”!
Koncert je organiziran povodom godišnjice smrti Johna Lennona, koja pada u nedjelju.
Grupa The Beatles Revival Band osnovana je 1994. kao izraz divljenja i zaljubljenosti u glazbu neponovljive četvorke iz Liverpoola, a glavni pokretač cijele priče je Erik Malnar (Belfast Food). Koristeći autentične instrumente i odijela iz šezdesetih, Beatles Revival Band u svom repertoaru izvodi najveće uspješnice, kao i neke zaboravljene, ali jednako privlačne brojeve iz kompletne diskografije Beatlesa.
Grupa je nastala od glazbenika iz različitih riječkih rock skupina, te sadašnju postavu čine: Erik Malnar (gitara i vokal), Goran Rubeša (gitara i vokal), Marko Jurić (bubnjevi) i Josip Radić (bas i vokal).
U dugih 19 godina grupa je odsvirala nekoliko stotina koncerata, najviše po Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji i BiH, te na festivalima poput Špancirfesta i Beatleweeka. Zanimljivo je istaknuti da su 2004. pozvani da sudjeluju na Beatles festivalu u Liverpoolu kada su nastupili u legendarnom Cavern Clubu, “domu” Beatlesa.