Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Knjiga o Kreši nije brodska, nego zadarska priča

05.12.2016. 23:00
Knjiga o Kreši nije brodska, nego zadarska priča


Među brojnim reakcijama građana i medija koji su kritizirali predstavnike Grada, Županije, a posebice KK Zadar, zbog nedolaska na promociju monografije o legendarnom Kreši Ćosiću, posebno je isticana činjenica da je knjigu izdala “jedna tiskara iz Broda”. Time su kritičari, očito, htjeli naglasiti kako je vrijednost ovog izdavačkog projekta prepoznat u Slavonskome Brodu, prije nego u Zadru, gradu kojemu je Krešo dao neizbrisivi doprinos.
 – Žao mi je što se u javnosti stvorila pogrešna percepcija u vezi s činjenicom da je TDA Brod realizirala ovaj projekt. Naime, sama ideja, inicijativa da naša tvrtka tiska monografiju o Kreši i pokrije sve ostale troškove njezina izlaženja (osim troškova prijevoda na engleski), krenula je iz Zadra, a ne iz Broda. Naime, kao ispostava TDA Brod u Zadru djeluje Zadarska tiskara na čijem sam ja čelu i ova priča oko Krešine knjige je u potpunosti zadarska priča, od ideje do realizacije – kaže Robert Ninčević, direktor Zadarske tiskare, dodajući da je, naravno, zahvalan vlasniku tiskare Zoranu Krznariću koji je prihvatio ideju i odobrio da sve ide na trošak njegove firme.
 Što se tiče izostanka predstavnika Grada i Kluba s promocije, Ninčević kaže da mu je žao što nisu došli, ali da nikako ne bi htio da se bilo tko nađe uvrijeđen jer nije cilj promocije u tome da se prebrojava tko jest, a tko nije došao.
– Jako sam sretan što je došla Krešina supruga, gospođa Ljerka Ćosić, a zahvalan sam i svim medijima koji su izdašno popratili događaj, posebice Ediju Škovrlju na prilogu koji je prikazan iste večeri u HTV-ovu središnjem Dnevniku, kaže Ninčević otkrivši nam na kraju da će Hrvatski olimpijski odbor u časopisu Olimp veliku pozornost posvetiti upravo ovoj knjizi za koju Zadarskoj tiskari stižu narudžbe iz gotovo svih dijelova bivše države.