Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Mazija: I da smo kompletne trebalo bi nam čudo

06.01.2012. 23:00
Mazija: I da smo kompletne trebalo bi nam čudo


Ne možemo računati na još uvijek ozlijeđene Laru Majstorović i Davorku Balić. Zato nećemo riskirati nove probleme s ozljedama, već ću priliku vjerojatno dati našim mladim igračicama -kaže Marija Mazija


U Šibenik odlazimo odigrati najbolje što znamo i pružiti što kvalitetniji otpor objektivno puno kvalitetnijoj domaćoj ekipi. Ovo nije jedna od utakmica u kojoj možemo računati na bodove, pa ćemo je rasterećene nastojati iskoristiti za uigravanje za predstojeće dvoboje s Agramom i Pulom. Više od toga bilo bi iluzorno očekivati – rezonira Marija Mazija, trenerica košarkašica Zadra, čiji sastav večeras (subota) u 18 sati očekuje gostovanje kod favoriziranog Jolly JBS-a.
U susret 12. kola Šibenčanke ulaze kao četvrtoplasirana ekipa A-1 lige sa 7-3 omjerom pobjeda i poraza, a svoju su superiornu ulogu u odnosu na “bijelo-plave” najbolje demonstrirale na otvaranju sezone, kada su na Višnjiku slavile 83:53.
– Za pobjedu bi nam zaista trebalo čudo. I da smo kompletne trebalo bi nam čudo, a kamoli kada ne možemo računati na još uvijek ozlijeđene Laru Majstorović i Davorku Balić. Zato nećemo riskirati nove probleme s ozljedama, već ću priliku vjerojatno dati našim mladim igračicama – dodaje Mazija.
Utakmicom s Jollyjem Zadranke će nakon dvotjedne stanke započeti drugu fazu natjecanja, u koju ulaze s devete pozicije, ali s jednakim brojem bodova (14) kao i Croatia, Studenac, Pula i Pleter – klubovi raspoređeni od petog do osmog mjesta. Mjesto među prvih osam znači i plasman u doigravanje, također na popisu Mazijinih ovosezonskih želja. Njega će Zadar kudikamo lakše ostvariti produži li suradnju s Martinom Gambiražom, iskusnim bekom čije usluge znače dimenziju više u igri “bijelo-plavih”.
– Bilo bi sjajno kad bismo se uspjeli dogovoriti s Gambiražom, no ona je odradila dvije dogovorene utakmice i sada čeka novi angažman. Protiv Jollyja neće biti u ekipi, a da bi smo je u nastavku prvenstva vidjeli u sastavu, trebali bismo joj ponuditi uvjete koje u ovom trenutku nažalost nismo u mogućnosti ponuditi – kazala je Mazija.
I bez Gambiraže Zadar ima šansu da ove sezone napravi korak naprijed, korak ispred klubova osuđenih samo na borbu za ostanak. Hoće li ga pak napraviti ovisit će u velikoj mjeri o dobrom otvaranju drugog dijela prvenstva i ishodu utakmica s Agramom i Pulom. Jolly je, rekla je i Mazija, tek zagrijavanje za oglede sa suparnicama po mjeri.


A-1 LIGA (Ž)




Raspored 12. kola: Jolly JBS – Zadar (subota, 18.00), Medveščak – Agram-ZG, Pleter – Rockwool Pula, Novi Zagreb – Croatia 2006, Gospić Croatia osiguranje – Dubrava, Studenac Omiš – slobodan.


Ljestvica


Redoslijed: Gospić 20, N. Zagreb 19, Medveščak 18, Jolly JBS 17, Croatia 2006, Studenac O., R. Pula, Pleter, Zadar 14, Agram-ZG 11, Dubrava 10