Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Rezultati podređeni iskustvu

06.01.2012. 23:00
Rezultati podređeni iskustvu


Generacije ’94. i posebice ’96., iskazale su velik potencijal te na njih s pravom gledamo kao na vjesnike bolje budućnosti kluba – kazao je Igor Nikolić


Zadovoljan sam ostvarenim. Upisali smo četiri pobjede i šest poraza, ali ne zaboravimo da smo se u prvoj fazi natjecanja sastajali uglavnom s najkvalitetnijim momčadima – onima iz gornjeg doma ljestvice – naglašava Igor Nikolić, trener rukometaša Zadra 1994. godišta i mlađih koji se drugu uzastopnu sezonu natječu u Prvoj kadetskoj ligi. Uzdanice kluba iz Mocira jesenski su dio prvenstva zaključile na 13. mjestu, odigravši pet krugova (turnira s po dvije utakmice). Spomenuti je plasman, kaže strateg Zadrana, zadovoljavajući i iz razloga što glavnina njegovih igrača paralelno nastupa u dvije, odnosno u tri lige: Mlađe kadetskoj, Kadetskoj i Drugoj HRL – jug, u kojoj glavninu seniorskog sastava “plavih” čine upravo kadeti i mlađi kadeti.
– To je zahtjevan ritam za mlade igrače. Zbog umora i pada koncentracije u nekim smo utakmicama morali platiti danak, što nije iznenađujuće budući da smo najmlađa momčad u ligi, a samim time i fizički inferiornija konkurenciji – rezonira Metkovac sa zadarskom adresom.
– Ipak, nitko nas nije nadigrao, dok su se i najbolji morali namučiti kako bi izvukli bodove protiv Zadra. To nam je dobar pokazatelj da se u klubu radi kvalitetno s mlađim uzrastima, a da smo u pojedinim utakmicama imali malo više sreće i koncentracije, sada smo na ljestvici mogli biti i nekoliko mjesta iznad – dodao je Nikolić.
Nekoliko mjesta iznad – točnije osma pozicija – nakon odigranih 11 krugova znači plasman na Završni turnir. Može li Zadar u nastavku prvenstva izboriti mjesto u društvu najboljih?
– Pobijedimo li u šestom krugu Čakovec, u nastavku nas očekuje lakši raspored i veća prilika za podebljanje bodovnog konta. Plasman na Završni turnir nije neostvariv, međutim, za njega ćemo morati pobijediti praktički u svim susretima. Bilo bi lijepo kada bi nam to pošlo za rukom, no naša primarna ambicija i dalje će ostati stjecanje iskustva i napredak mladih igrača. Generacije ’94. i posebice ’96., iskazale su velik potencijal te na njih s pravom gledamo kao na vjesnike bolje budućnosti kluba. Već dogodine imat ćemo barem dva kvalitetna seniora ponikla iz kadetske momčadi, dok će današnji mlađi kadeti igrati važnu ulogu u Prvoj kadetskoj ligi, odnosno u seniorskom sastavu. Idemo laganim, ali sigurnim koracima naprijed – podvukao je Nikolić.


Kadeti Zadra 2011./12.




Mate Perić, Roko Šulić, Frane Vučković, Nikola Marićić, Karlo Njegovan, Danijel Rotim, Tiziano Merhar, Mateo Birkić, Ivan Arbanas, Matija Merhar, Dino Bukva, Mate Radaš, Stanko Bilaver, Ivan Malčić, Toni Malenica, Lovre Klasanović. Trener: Igor Nikolić.


Prva HKRL


Redoslijed: Moslavina 22, C. osiguranje 21, Dubrava, Međimurje 18, Kozala, Osijek 17, ZG Dubrava, Zamet 16, Medveščak NFD 14, Spklit, H. dragovoljac 12, M. kaštela 10, Zadar, Bjelovar 8, Ivančica I. Trilj P.V., Pećine 7, Rudar, Siscia 6, Gorica, Nexe 5, Metković 1963, Crikvenica, Varteks DC 2