Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Cibaliju ćemo dočekati maksimalno spremni

Autor: Drago Bajković

06.02.2009. 23:00
Cibaliju ćemo dočekati maksimalno spremni

Foto: Vedran SITNICA



Nogometaši Zadra jučer su nakon desetodnevnih priprema u Poreču i povratka u Zadra dobili slobodan dan. Od danas ponovno kreću s treninzima i u posljednjih će petnaestak dana brusiti formu za utakmicu života s vinkovačkom Cibalijom. Primjetan je umjereni optimizam u redovima prvoligaša sa Stanova bez obzira što u prijateljskim utakmicama u Poreču nisu briljirali.
– U početku su noge bile teške i nastupali smo u kombiniranim sastavima, pa nekoliko poraza i nije trebalo previše začuditi nikoga. Uz to bilo je i nekoliko manjih ozljeda kod nekih igrača pa se nikako nismo uspijevali kompletirati. No, kako je vrijeme odmicalo tako smo bili sve bolji – kazivao je jučer Jakov Surać, kapetan momčadi sa Stanova.
– U posljednje dvije utakmice sve je leglo na svoje mjesto. Iako smo poraženi od HIT Gorice većim dijelom susreta bili smo puno bolja momčad. Tek kada smo ispremiješali sastav u drugom poluvremenu Slovenci su nam zabili tri zgoditka i pobijedili. U posljednjem susretu s mađarskim Kaposvarom bili smo odlični. Moram priznati da sam i sam bio iznenađen kako dobro smo igrali. Dominirali smo cijelu utakmicu, stvarali prigode i na kraju pobijedili.
Ukupno gledajući kapetan je zadovoljan pripremama koje su odradili u Poreču.
– S obzirom na vremenske uvjete i blatnjave terene smatram da smo maksimalno iskoristili tih desetak dana i napravili odličan posao. No, tu još nije kraj, još je puno posla pred nama i to onog najvažnijeg u kojem moramo maksimalno uigrati i spremni dočekati nastavak prvenstva.
O prinovama koje su stigle u Zadar tijekom prijelaznog roka Surać ima samo riječi hvale.
– Mislim da su se prinove odlično uklopile i vjerujem da smo u njima dobili odlične igrače. Šaranović je klasni napadač i u tandemu s Terkešom bit će itekako opasan za suparničke vratare. Beqiri je zauzeo mjesto libera i za sada to odlično radi. Tu je još Ćurjurić, a trebao bi doći i Jozinović. Za sada ću reći da su prava osvježenja za našu momčad, a slijedi im dokazivanje u prvenstvenim utakmicama nakon čega ćemo moći utvrditi radi li se o pojačanjima ili ne. Nadam se i vjerujem kako ćemo na kraju utvrditi da su bili prava pojačanja za Zadar.
U redovima prvoligaša sa Stanova uvelike se razmišlja o prvoj utakmici na otvaranju drugog dijela prvenstva s Cibalijom.
– Naravno da razmišljamo o Vinkovčanima s kojima ćemo na Stanovima otvoriti nogometno proljeće. Već smo ih i snimali tako da o njima znamo već jako puno. Ništa nećemo prepustiti slučaju na toj utakmici. Činjenica je da će svaki dvoboj u proljeće biti pitanje života, ali je nekako najveći ulog na toj prvoj utakmici s Cibalijom. Eventualnom pobjedom dobili bi dodatno samopouzdanje i vjerujem da bi se u preostale četiri utakmice pomakli sa zadnje pozicije na ljestvici. Maksimalno smo motivirani i jedva čekamo tu utakmicu.
Prije toga Zadar će odigrati još tri prijateljske utakmice.
– Ove subote igramo sa Solinom na njihovom terenu. Nakon toga slijede Split i Trogir kod kuće. Smatram da ćemo se u te tri utakmice dodatno uigrati i eventualno popraviti neke nedostatke koji se ukažu. U svakom slučaju Cibaliju ćemo dočekati maksimalno spremni i napaljeni – kazao je na kraju razgovora Surać.


 DANAS SA SOLINOM


Zadrani će danas s početkom u 14.30 odigrati oglednu utakmicu u Solinu s istoimenim drugoligašem. Po najavama trener Dalibor Zebić će na teren poslati tzv. udarnu jedanaestoricu, a u posljednjih dvadesetak minuta dat će priliku i onima koji se eventualno mogu izboriti za početni sastav.