Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Majka poginula, 5-godišnji sin ozlijeđen

06.02.2011. 23:00
Majka poginula, 5-godišnji sin ozlijeđen


Sniježana Barišić, 44-godišnjakinja iz Zadra smrtno je stradala, a njezin petogodišnji sin teško je ozlijeđen u frontalnom sudaru koji se dogodio u ponedjeljak navečer oko 20.20 sati u mjestu Bibinje.
Do tragične je nesreće došlo kada je 38-godišnji Stipica Mikulandra iz Zadra vozeći iz smjera Zadra prema Biogradu prilikom izlaska iz lijevog zavoja na ravni dio ceste i krećući se sredinom obilježene prometne trake, prešao na suprotnu stranu ceste namijenjenu za promet iz suprotnog smjera te je tom prilikom prednjim lijevim dijelom automobila udario u prednji lijevi dio „renaulta” također, zadarskih registracija u kojem su se nalazili majka i dijete.
Nesretna je žena od siline udara na mjestu poginula, dok je njezin sinčić s teškim ozljedama vozilom Hitne pomoći odvezen u zadarsku Opću bolnicu gdje je zbog težine i ozbiljnosti ozljeda zadržan na Jedinici intenzivnog liječenja. 
Što se pak, tiče vozača “mazde” koji je skrivio tragediju i on je sam teško ozlijeđen te je također hospitaliziran u zadarskoj bolnici. S obzirom na težinu njegovih ozljeda, policajci koji su stigli na mjesto nesreće kako bi obavili očevid, nisu bili u mogućnosti odmah ga testirati na alkohol, tako da se  još uvijek ne zna je li uzrok tragediji brzina ili alkohol, ili možda kombinacija jednog i drugog. No, nakon dolaska u bolnicu vozaču je izvađena krv i urin radi analize, pa kada nalazi budu gotovi znat će se pouzdano je li Mikulandra možda bio pod utjecajem alkohola.  
U svakom slučaju policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog  izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.
Prema crnoj statistici PU zadarske, od početka godine do danas na cestama Zadarske županije već je u prometu živote izgubilo petero ljudi, dok je u prva dva mjeseca lani ta tragična brojka bila za tri osobe manja.
Tijekom cijele prošle godine u prometu je stradala 21 osoba.