Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Umirovljenicima ukradeno pivo, policajac udaren glavom o glavu

06.02.2011. 23:00
Umirovljenicima ukradeno pivo,  policajac udaren glavom o glavu


Osim niza krađa i provala, protekli vikend obilježilo je i narušavanje javnog reda i mira te napadi na policajce. Jedan je 26-godišnjak vrijeđao i omalovažavao policajku, a drugi je čak udario policajca glavom o glavu. U oba slučaja kumovao je alkohol


Da lopovima, doista ne nedostaje ideja kako bi ostvarili svoj naum i ukrali ono što su zamislili, potvrđuje i informacija iz zapisnika PU zadarske, a riječ je o provali u prostorije “Matice umirovljenika grada Zadra” u ulici Dr. Franje Tuđmana koja se dogodila tijekom noći sa subote na nedjelju. Umirovljenicima je iz rashladne vitrine u prostoru kuhinje ukradeno 20 boca piva i dvije litre žešćeg alkoholnog pića. Šteta je procijenjena na oko 500 kuna, a protiv, za sada, nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava zbog provale i krađe.
U subotu navečer između 19 i 20 sati u ulici Vrata Sv. Krševana bb, ukraden je  gumirani tepih ispred ulaznih vrata Turističke agencije „Miatours”. Vrijednost ukradenog tepiha je preko tri tisuće kuna.
Zadarski su policajci protiv 37-godišnjeg Zadranina podnijeli kaznenu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira, ali i napada na policajca. On je naime, u nedjelju oko 1.40 sati na Autobusnom kolodvoru u Ulici Ante Starčevića u Zadru, ispred fast fooda “D-mol”, totalno pijan vikao i galamio te je ispred gostiju odgurivao hranu. Kad su došli policajci kako bi ga umirili, odbio je alkotest, na što ima pravo. Prilikom privođenja u policijsku postaju, u službenom policijskom vozilu fizički je napao policijskog službenika i to udarcem glavom o glavu.
Sličan incident dogodio se u nedjelju 20-ak minuta iza ponoći u Ulici kralja Dmitra Zvonimira bb u Zadru, kada je 26-godišnji Zadranin, također pod utjecajem alkohola vrijeđao i omalovažavao pogrdnim riječima policijsku službenicu. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.
U razdoblju od 28. siječnja pa do početka veljače na Obali kneza Branimira u Zadru provaljeno je u brodicu tipa “passara” koja je tamo na vezu. Brodica je u vlasništvu 45-godišnjeg Zadranina, a ukradena je podvodna puška, ronilačka maska i oštećeno je kožno sjedište. Sveukupna šteta pričinjena vlasniku je oko tisuću i pol kuna.
U mjestu Sveti Filip i Jakov,  na adresi Ulice Ante Starčevića, nepoznati je razbojnik iskoristio odsutnost 50-godišnjeg vlasnika, ušao u obiteljsku kuću te mu ukrao manji novčani iznos koji je uspio pronaći. Na traženje Općinskog državnog odvjetništva u Zadru policijski službenici proveli su kriminalistička istraživanja nad 52-godišnjakom iz Zadra, kojemu je utvrđeno da je u svojstvu odgovorne osobe i kao vlasnik poduzeća, ugovorio građevinske radove u vrijednosti od 900 tisuća kuna sa 59-godišnjim vlasnikom jednog poduzeća iz Zadra. Dogovoreni radovi su i obavljeni, a 52-godišnjak je pritom kao osiguranje plaćanja dao mjenice znajući da nisu osigurana novčana sredstva. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo – prijevare u gospodarskom poslovanju.
 U mjestu Stankovci u subotu oko 13 sati, došlo je do izbijanja požara u kojem je u potpunosti izgorjelo 94 stabala maslina u vlasništvu 50-godišnjaka iz Vodica. Požar su za pola sata uspjeli ugasiti vatrogasci iz stankovačkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Benkovački su policajci proveli kriminalističko istraživanje kako bi istražili uzrok požara te su tako došli do 61-godišnjaka iz okolice Benkovca koji je zaradio kaznenu prijavu zbog sumnje da je on izazvao požar, odnosno da je počinio kazneno djelo ocijenjeno kao – dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.