Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Foto dani mladih iz Zadra preselili u Pulu i Rovinj

06.02.2014. 23:00
Foto dani mladih iz Zadra preselili u Pulu i Rovinj


Foto dani mladih okupit će najbolje mlade fotografe i modele iz cijele Hrvatske u Puli i Rovinju kako bi u 5 dana trajanja festivala aktivno predstavili svoju umjetnost i dodatno se educirali. Foto dane mladih obilježit će izložbe, radionice, predavanja i trodnevno fotografsko natjecanje kao i kvalitetno druženje i dobra zabava mladih sudionika. Prijave su otvorene na www.fotodanimladih.com.hr, a mjesta ima samo za 75 najboljih!
Još više sadržaja
Stotinjak izabranih fotografa i modela očekuje zaista raznolik program. Ovogodišnji Foto dani mladih Canon održavaju se od 30. travnja do 04. svibnja u Puli i Rovinju. U odnosu na prošle godine i duži su za jedan dan, održavaju se u dva grada, ali i znatno ispunjeniji sadržajem. Radionice, debate i tribine, izložbe, predavanja, filmske i glazbene večeri, fotografiranje, druženje i zabava samo su dio onoga što očekuje mlade sudionike. Ove godine osim prijava za fotografe i modele moguće se prijaviti i kao filmaš; na radionicu snimanja ili slanjem svog filma.
Foto dane mladih organizira udruga mladih Izvan fokusa, a cilj mladih organizatora je jasan. Osigurati mladim umjetnicima sve uvijete za njihov razvitak, razmjenu iskustava, edukaciju i napredak.
– U želji da se kao mladi fotografi prijavimo na natječaje i festivale za fotografe ostali smo razočarani jer takvih nije bilo. Tada smo kao grupa mladih entuzijastičnih fotografa, srednjoškolaca, odlučili organizirati prve Foto dane mladih za 20 sudionika na 3 dana u jednom gradu. Danas, ponosno, okupljamo najbolje mlade fotografe iz cijele zemlje i kroz naše edukacije godišnje prođe njih više od dvije stotine iz svih krajeva Hrvatske. Svima njima želimo omogućiti ono zbog čega smo pokrenuli FDM, razmjenu iskustva među mladima, edukacije o fotografiranju, priliku za afirmacijom i dobru zabavu mladih fotografa, kaže voditelj projekta Filip Trezner i dodao kako je veoma važno da se mladi izražavaju kroz umjetnost i da aktivno provode svoje slobodno vrijeme.
Rovinj Photodays
Foto dani mladih u sklopu svog programa organizirat će i posjet popularnim Rovinj Photodaysima pa će se mlade fotografe upoznati i sa konceptualnom fotografijom. Uz Rovinj Photodays-e, najveći regionalni fotografski festival, Foto dane mladih podržao je i najveći svjetski brend u fotografiji Canon kao i cijeli niz drugih sponzora. Prijave na Foto dane mladih otvorene su do popunjavanja kapaciteta ili do 1. travnja 2014. godine. Prijaviti se može kao model, fotograf ili filmaš na www.fotodanimladih.com.hr.