Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Priča o odrastanju i slobodi u formi mjuzikla

06.02.2014. 23:00
Priča o odrastanju i slobodi u formi mjuzikla


Sinoć je u Kazalištu lutaka održana dugoočekivana premijera predstave “Divlji konj” prema djelu Božidara Prosenjaka. Za ovaj mjuzikl glazbu je radio Darko Hajsek, a režirao ga je, nakon otkazivanja suradnje Ivanu Plazibatu, Petar Vujačić.
U predstavi koja traje 75 minuta i jedna je od do sad najzahtjevnijih u ovom kazalištu, sudjeluje cijeli ansambl Kazališta lutaka.
Mladog Divljeg konja igrala je Vjera Vidov, a odraslog Juraj Aras. U predstavi još igraju i Zlatko Košta, Anđela Ćurković-Petković, Dragan Veselić, Josip Mihatov, Sanja Zalović, Paola Slavica, Asja Rebac, Zdenko Burčul, Tamara Šoletić, Irena Bausović i Gabrijela Meštrović-Maštruko.
Scenografiju i kreaciju lutaka radio je Mojmir Mihatov, kostimografiju Marija Šarić Ban, za scenski pokret i koreografiju zaslužna je Jasna Frankić Brkljačić, a za oblikovanje svjetla Ivo Nižić. Inspicijentica je Radojka Kozulić, tehnolog Darko Petković, majstor tona Mate Petričević, voditelj svjetla Frane Papić, majstor scene: Robert Košta, za krojačke radove zaslužna je Nataša Perović, a za tehničku realizaciju Mojmir Mihatov, Darko Petković, Marijan Nižić i Dragan Sinovčić.
Iako kazalište tijekom sinoćnje premijere nije bilo dupkom puno, sigurno je da će i ovu, kao i gotovo sve predstave zadarskih lutkara kroz njen život na pozornici pogledati veliki broj Zadrana svih uzrasta.