Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

“Možemo do opstanka”

06.02.2017. 23:00
“Možemo do opstanka”


Nikada poraz nije dobar, ali nakon dvoboja u Aleksandrovcu protiv Igokee svakako se mogu pronaći određene dobre stvari u igri Zadra. Prije svega, osim u prvoj četvrtini i na početku treće, Zadar je pronašao način da odigra dobru obranu. Osim toga, kao u prethodnim utakmicama Zadrani se nisu pogubili u završetku utakmice i nisu dopustili da ih protivnik slomi, već su se uspjeli vratiti i na kraju se dovesti u šansu za pobjedu. No, pobjeda nije ostvarena. Suci su pronašli taj misteriozan prekršaj Vladovića 0,6 sekundi prije kraja i Zadar je još jednom ostao bez bodova.
– Bilo bi mnogo pravednije da smo igrali produžetak – izjavio je trener Zadar Aramis Naglić, koji se još nije osladio pobjedom u dvije utakmice na klupi Zadra. Protiv Cibone nije bio niti blizu. Ovaj put je bio mnogo bliže, a njegovi igrači u posljednjim minutama propustili su čak pet šansi da povedu, nakon što su stigli prednost Igokee.
– Dali smo sve od sebe da dođemo do tog produžetka i zato nakon ove utakmice imamo jednu dozu gorčine. Naravno, ona će nestati ukoliko u ABA ligi izbjegnemo posljednje mjesto.
To neće biti jednostavno učiniti, jer je Zadar u ovom trenutku na dnu ljestvice. Doduše mnogo je momčadi smješteno u samo jednu pobjedu, ali s večinom tih momčadi Zadar nema pozitivan omjer. Zapravo sa svima, osim s jednom. Naime, u prvom dijelu prvenstva Zadar je slavio u Baru kod Mornara i Mornar uskoro dolazi u Zadar. A ima samo jednu pobjedu više. Doduše, u idućih šest kola svašta se može događati i sigurno je da Zadru neće biti potrebna ta jedna pobjeda. I baš radi toga Zadrani moraju krenuti pobjeđivati. I to, ako je moguće, mnogo pobjeđivati. Što u ABA ligi, što u A-1 ligi, a ne bi bilo loš i osvojiti Kup Krešimira Ćosića. Jer Zadar u ovom trenutku ima vrlo dobar roster. Naglić na svakoj poziciji ima ili dva ili tri dobra rješenja i nema razloga da se ne pobjeđuje i da se gube ovakve utakmice kao što je bio dvoboj protiv Igokee.
– Drago mi je što smo pokazali da možemo igrati na visokoj razini – rekao je Brzoja, koji je odigrao solidnu utakmicu u nedjelju, a samo je 0,6 sekundi bio udaljen od titule junaka. Na žalost, njegov fantastičan koš je pao u drugi plan, pošto je Zadar izgubio.
– Ako u nastavku lige budemo igrali onako kako smo igrali u drugom poluvremenu, prije svega u obrani, uvjeren sam da ćemo izboriti ostanak u ligi. Pokazali smo da možemo, Igokea je bila koncentriranija u završnici, ali uvjeren sam da ćemo se brzo maknuti s ove pozicije u kojoj se trenutno nalazimo – dodao je Brzoja.
Zadrani već sutra na Višnjiku u A 1 ligi dočekuju Zagreb. Teško da Naglićeva momčad može napraviti takav pomak u tom natjecanju da uđe među tri najbolje momčadi. No, treba svojom igrom dokazati superiornost u odnosu na momčad najtrofejnijeg trenera Zadra u povijesti, Danijela Jusupa. Već u petak na rasporedu je derbi začelja u ABA ligi s Mornarom i to je za Zadar utakmica “biti ili ne biti”. Pobjeda jamči nadu za ostanak, poraz – ispadanje.