Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Jaka bura otežavala gašenje

06.03.2011. 23:00
Jaka bura otežavala gašenje


Požar koji je u poslijepodnevnim satima buknuo u Murvici Donjoj, oko 20 sati još uvijek je bio aktivan i nimalo bezazlen.
U razgovoru sa Željkom Šošom, zapovjednikom JVP Zadar saznali smo kako je požar još uvijek aktivan, a posao vatrogascima otežavala je jaka bura te činjenica da se do mjesta požarišta jako teško dolazilo jer nema prirodnih puteva, a i teren je dijelom minski sumnjiv.
– Na gašenje tog požara poslane su sve naše vatrogasne snage iz zadarske Javne vatrogasne postrojbe što znači 25 vatrogasaca i 12 vozila. Uz to imamo i vatrogasce iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Pljusak” te četiri pripadnika interventne postrojbe s dva vozila. Tamo je već moj zamjenik Boris Jović, a sada upravo na teren krećem i ja – rekao nam je  prvi zadarski vatrogasac Željko Šoša dodajući kako je pred vatrogascima zasigurno još jedna teška noć, ali da ne trebamo sumnjati da požar neće biti ugašen i da kuće neće biti obranjene ako do toga dođe.
Sve je počelo u 17 sati kad su vatrogasci zaprimili dojavu o požaru u Murvici Donjoj. Prema tada dostupnim informacijama gorjelo je visoko i nisko raslinje te hrastova šuma.